h i r d e t é s

Jelentős árcsökkenés a Tescónál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jelentős árcsökkenés a Tescónál

2016. január 14. - 13:02
0 komment

A árcsökkentéseknek és a megerősített kiszolgáló személyzetnek köszönhetően sikeres karácsonyi szezont zárt a Tesco Plc. A brit anyavállalat és a magyar leányt is magában foglaló cégcsoport is pozitívummal zárt. A harmadik üzleti negyedév még nem sikerült ilyen jól.

Fotó: Europress / Napi.hu

Erős volt a karácsonyi szezon a brit Tesco Plc-nél derül ki a cég friss pénzügyi adataiból - írja a napi.hu. A január 9-ét megelőző hat hétben a hazai piacon 1,3 százalékkal bővültek az eladások a legalább egy éve nyitva lévő áruházakban az egy évvel korábbihoz képest, a nemzetközi cégcsoport pedig 2,1 százalékkal növelte értékesítését.

A hír nyilvánosságra kerülését követően hét százalékkal ugrott meg vállalat részvényeinek értéke - jelentette a BBC.

Az év végi jó teljesítményt reflektorfénybe helyezi, hogy a harmadik üzleti negyedév még meglehetősen gyengén alakult. A november 28-át megelőző 13 héten a hazai bevételek 1,3 százalékkal, a csoport szintű értékesítés 0,5 százalékkal mérséklődött az egy évvel korábbihoz képest.

"Élet-halál harc"

Dave Lewis vezérigazgató - aki a cég egyes alkalmazottainak kreatív könyvelési botránya után vette át az áruházlánc vezetését - elsősorban az árcsökkentésekre és a személyzet bővítésére vezeti vissza a karácsonyi sikert.

Az 2015-2016-os ünnepi szezonban átlag öt százalékkal volt olcsóbb a Tesco, mint egy évvel korábban, és 4000 új alkalmazott segítette a vásárlókat.

A Tecso - hasonlóan a többi hagyományos hipermarketlánchoz - "élet-halál harcot" folytat az szuperdiszkontokkal, az Aldival és a Lidllel. A cég részvénye a múlt hónapban 18 éves mélypontra estek, mert a befektetők úgy látták, hogy az új vezetés vesztésre áll ebben a küzdelemben.

Végre növekedés

Az elemzők remélik, hogy a növekvő bevétel javuló profittal jár majd együtt, ám az árcsökkentések miatt ez erősen kétséges. Hasonlóan versenytársaihoz a Tesco is kellemes meglepetést okozott - foglalja össze sok kollégája véleményét Richard Hunter, a Hargreaves Lansdown Stockbrokers pénzügyi szolgáltató értékpapír-piaci részletének vezetője. A halvány harmadik negyedév után jó hír, hogy négy év után visszatért a növekedés, még akkor is, ha kissé talán vérszegény.

 

napi.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s