h i r d e t é s

Jeff Bezos bevásárolta magát a szuperjachtok világába

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Jeff Bezos bevásárolta magát a szuperjachtok világába

2021. május 16. - 09:45

 

Jeff Bezos Amazon-alapító vagyona 2017 óta megduplázódott, amihez hozzájárult az is, hogy a tavalyi évben a járvány miatt a vásárlás minden korábbinál nagyobb mértékben az online térbe tolódott.

A kép illusztráció! - Forrás: King Luxury / YouTube

A vagyonnövekedés a világ leggazdagabb emberei közé repítette Bezost, aki már többször vezette is ezt az illusztris listát. Közelmúltbeli válása miatt szintén a címlapokra került, most pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy igen impozáns szuperjachtot vásárolt magának – természetesen nem aprópénzért – számolt be róla a Bloomberg.

Az Oceanco cég által Hollandiában egyedi megrendelésre készített 127 méter hosszú hajó körül-belül 500 millió dollárba (147 milliárd forint) kerül.


Forrás: Ras Online

A hajó elkészítése többszáz ember több évnyi munkáját igényli majd, és működtetéséhez közel 60 fős személyzetre lesz szükség. Bezos természetesen megengedheti magának ezt a költséges hobbit, vagyonát ugyanis több mint 200 milliárd dollárra becsülik.

És ez még nem minden, az Amazon-tulajdonos egy kisebb motorosjacht beszerzését is tervezi, melynek fedélzetén helikopter-leszállóhely is van. A gigantikus szuperjacht kialakítása ugyanis a három vitorlaoszlop miatt nem teszi lehetővé a landolást. Jeff Bezos barátnője, Lauren Sanchez tévés műsorvezető képzett helikopterpilóta is egyben. A kisebb jacht a hírek szerint luxus motorcsónakokkal és tengeralattjáróval is fel lesz szerelve.


Forrás: Yacht Harbour

Akkora méretben, mint Bezos hajója, évente csak néhány jacht készül. Ugyanakkor az ilyen gigantikus projekteket gyakran teljes titoktartás mellett építik.

Bár a koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés számos iparágat megtépázott, a jachtgyártás nem tartozott közéjük.

Az Egyesült Államok Hajógyártó Szövetségének adatai szerint 2020-ban a hajóértékesítés 13 éves csúcsot döntött meg.


Forrás: Pinterest

"A piac teljes gőzzel haladt előre" – nyilatkozta Sam Tucker, a VesselsValue piackutató cég szuperjachtkutató részlegének vezetője.

"Rekordszámú tranzakciót bonyolítottak le 2020-ban, és ez a tendencia a mai napig tart" – ismertette a trendeket, hozzátéve, hogy a használt jachtok piaca ehhez képest csak apró szelet, de szintén élénk.

A szakértő szerint jelenleg 9300-nál is több 20 méternél hosszabb szuperjacht van az amerikai tengereken, melyeknek 85 százaléka motoros, 15 százaléka pedig vitorlás jacht – ez utóbbi kategóriába tartozik majd Bezos hajója is.

A szuperjachtra a horribilis árak miatt kevesen tehetnek szert. Általában vállalatok vásárolják, majd a cég tulajdonosa használja őket.


Forrás: Esquire Middle East

Értékállósága mellett a magánélet védelme és a világtól való elvonulás lehetősége miatt szeretik a leggazdagabb emberek ebbe fektetni a pénzüket.

A híresztelések szerint Bill Gates és Mark Zuckerberg is rendelkezik ilyen hajóval.

Ezek a jachtok igazi exkluzivitást kínálnak. Az esetek többségében egyedi megrendelésre, a vevő speciális igényeinek figyelembe vételével készülnek. (vg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s