h i r d e t é s

Játszd újra, Sam!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Játszd újra, Sam!

2021. április 17. - 11:04

 

Van, akinek elsőre is megy, van, akinek sokadszorra sem! A politika tehetség dolga (is).

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az MSZP azzal javaslattal állt elő, hogy a kormány, még csak nem is nulla százalékos adókulcs bevezetésével, hanem adójóváírás formájában engedje el, hagyja a családoknál a minimálbérből élők adóját, ezzel tizenöt százalékkal megemelné a nettó jövedelmüket.

Ne Budapest-Belgrád vasútvonalra, Mátrai Erőműre, MotoGP pályára költsön, hanem erre. Mert a tavalyi 3,6% -os béremeléshez képest az élelmiszerárak csak az elmúlt négy hónapban ennek a háromszorosával emelkedtek.

Na, mármost! Jó az ötlet? Jó! Marhaság volt elővezetni? Marhaság!

Miért? Mert Orbán, vagy inkább valamelyik samesza (Őméltósága ritkán reagál személyesen ellenzéki felvetésekre) most, ha egyáltalán kitér rá (szerintem nem fog), kifejti majd, hogy a javaslat puszta demagógia, mellyel csak annak beismerésére próbálják késztetni a kormányt, hogy magas az infláció, és különleges intézkedésre van szükség!
Nincs rá szükség! A mostani nyitás után talpra áll és újra hasít majd a járvány balhorgától kissé megingott, de makk egészséges magyar gazdaság!

Ellenben valamikor az év vége felé, vagy közvetlenül a választások előtt Orbán majd, mint saját népmentő, gondoskodó, jótékony, atyai ötletét, lehet, hogy előveszi majd az MSZP találmányát a sifonérból!
Havi 15% plusz jövedelem voksokra váltható! Sok-sok, zömében képzetlen ember voksára. Akik közül jó néhányan talán ingadoznak, hogy kire szavazzanak.

Ráadásul az MSZP megtette Orbánnak azt a szívességet is, hogy a megoldásával (adójóváírás) megkímélte Orbánt/Vargát/Matolcsyt a szívüknek oly kedves, mérhetetlenül igazságtalan és aszociális egysávos adókulcs megbolygatásától!

Az MSZP pedig a Klubrádió, mondjuk kétszázezer, és a független médiák további talán, de nyilván átfedésekkel ugyanennyi, azaz, mondjuk háromszázezer hallgatójának/olvasójának adta elő a jó szándékú javaslatát. A többi nyolc és félmillió ember hallani se fog róla!

Sajnos azt kell mondanom, hogy ez tisztességes szándékú, de eredményre nem vezető, reménytelenül amatőr színvonal! Orbán ellen kevés!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s