fbpx Jachtparkolót fújtak fel Szijjártó munkahelye elé | CIVILHETES

h i r d e t é s

Jachtparkolót fújtak fel Szijjártó munkahelye elé

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Jachtparkolót fújtak fel Szijjártó munkahelye elé

2020. augusztus 27. - 15:04

 

Azért alakítottak ki jachtparkolót, hogy a külgazdasági és külügyminiszter könnyen találjon parkolóhelyet

Fotó: Facebook/TizenX

Amikor a 444 munkatársa lefényképezte az addigra bójával letakart feliratot, rendőrök igazoltatták, és átkutatták a táskáját.

A Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX szerda este egy "jachtparkoló" feliratot fújt fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete elé. Akciójukkal arra akarták felhívni a figyelmet, hogy nincs igaza Szijjártó Péter tárcavezetőnek abban, hogy magánügy lenne a Szíjj László luxusjachtján való nyaralása.

"Az elmúlt években a kormánypárti politikusok egyre többször és egyre pofátlanabbul utaznak valamelyik nagyvállalkozó nevén lévő luxus közlekedési eszközön, így lassan már természetesnek tűnik egy-egy újabb helikopterezés, jachtozás vagy éppen az, hogy a NER kedvenc magángépe folyamatosan Magyarország és a Földközi-tenger között ingázik. Pedig ez egy normális demokráciában nem hogy nem természetes, de korrupciós bűncselekmény"  – írták közleményükben. 

A fiatal aktivisták azt remélik, hogy tudtak segíteni Szijjártó Péternek, és a politikus így majd könnyebben talál parkolóhelyet a munkahelyén.

A 444 munkatársa csütörtökön már azt szúrta ki, hogy a minisztérium előtt a feliratot egy közlekedési bójával takarták le. Miután lefényképezte, rendőrök igazoltatták, és a táskáját is átkutatták. Az igazoltatás okaként az augusztus végéig érvényben lévő fokozott ellenőrzést jelölték meg, azt mondták, de azért megjegyezték, hogy az előző nap is látták őt ott a minisztériumnál. Czinkóczi Sándor valóban szerdán is járt ott, hogy kérdéseket tegyen fel Szijjártó Péternek.

Múlt héten az Átlátszó számolt be arról, hogy Szijjártó Péter az Adrián nyaralt családjával, méghozzá a 4. leggazdagabb magyar, az építési nagyvállalkozó Szíjj László többmilliárdos luxusjachtján, a Lady Mrd-on. Szíjj cégei nem mellesleg sorozatban nyerik meg a nagy összegű, állami közbeszerzési pályázatokat

A Népszava értesülései szerint egyébként napi tízmillió forintba kerülhet annak a jachtnak a bérlése, amin a miniszter családjával nyaralt, miközben Szijjártó fizetése "alig" havi 1,9 millió forint. A politikus kedden szólalt meg az ügyben, és azt mondta, hogy életének egy kis töredéke magánügy, és ide tartozik az is, ha feleségével, gyerekeivel és barátaival nyaral az Adrián. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s