h i r d e t é s

Jachtparkolót fújtak fel Szijjártó munkahelye elé

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Jachtparkolót fújtak fel Szijjártó munkahelye elé

2020. augusztus 27. - 15:04

Azért alakítottak ki jachtparkolót, hogy a külgazdasági és külügyminiszter könnyen találjon parkolóhelyet

Fotó: Facebook/TizenX

Amikor a 444 munkatársa lefényképezte az addigra bójával letakart feliratot, rendőrök igazoltatták, és átkutatták a táskáját.

A Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX szerda este egy "jachtparkoló" feliratot fújt fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium épülete elé. Akciójukkal arra akarták felhívni a figyelmet, hogy nincs igaza Szijjártó Péter tárcavezetőnek abban, hogy magánügy lenne a Szíjj László luxusjachtján való nyaralása.

"Az elmúlt években a kormánypárti politikusok egyre többször és egyre pofátlanabbul utaznak valamelyik nagyvállalkozó nevén lévő luxus közlekedési eszközön, így lassan már természetesnek tűnik egy-egy újabb helikopterezés, jachtozás vagy éppen az, hogy a NER kedvenc magángépe folyamatosan Magyarország és a Földközi-tenger között ingázik. Pedig ez egy normális demokráciában nem hogy nem természetes, de korrupciós bűncselekmény"  – írták közleményükben. 

A fiatal aktivisták azt remélik, hogy tudtak segíteni Szijjártó Péternek, és a politikus így majd könnyebben talál parkolóhelyet a munkahelyén.

A 444 munkatársa csütörtökön már azt szúrta ki, hogy a minisztérium előtt a feliratot egy közlekedési bójával takarták le. Miután lefényképezte, rendőrök igazoltatták, és a táskáját is átkutatták. Az igazoltatás okaként az augusztus végéig érvényben lévő fokozott ellenőrzést jelölték meg, azt mondták, de azért megjegyezték, hogy az előző nap is látták őt ott a minisztériumnál. Czinkóczi Sándor valóban szerdán is járt ott, hogy kérdéseket tegyen fel Szijjártó Péternek.

Múlt héten az Átlátszó számolt be arról, hogy Szijjártó Péter az Adrián nyaralt családjával, méghozzá a 4. leggazdagabb magyar, az építési nagyvállalkozó Szíjj László többmilliárdos luxusjachtján, a Lady Mrd-on. Szíjj cégei nem mellesleg sorozatban nyerik meg a nagy összegű, állami közbeszerzési pályázatokat

A Népszava értesülései szerint egyébként napi tízmillió forintba kerülhet annak a jachtnak a bérlése, amin a miniszter családjával nyaralt, miközben Szijjártó fizetése "alig" havi 1,9 millió forint. A politikus kedden szólalt meg az ügyben, és azt mondta, hogy életének egy kis töredéke magánügy, és ide tartozik az is, ha feleségével, gyerekeivel és barátaival nyaral az Adrián. (nepszava.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s