h i r d e t é s

Ittak az esztergomi fizetős parkolás egészségére

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ittak az esztergomi fizetős parkolás egészségére

2018. június 29. - 11:10

 

Ezeket sem hajléktalanok itták.

Mert igazából leszarjuk a szabályokat - CIVILHETES olvasói fotó

Napokon belül lejár az ingyenes parkolás tesztüzeme, újra fizetős lesz a parkolás Esztergomban. A NER-rel remekül együttműködő igom.hu oldal elsőkként hozta a parkolási zónákról a térképet.

Az első kérdésem az volna a tesztüzemmel kapcsolatban, hogy mit teszteltek vele?

Mindenféle tudomány nélkül sejthető volt, ha ingyenes lesz a parkolás, akkor az emberek többet járnak autóval és parkolni fognak.

Azonban ez eleinte anarchiába fulladt, amelyről nem az autósok tehetnek, hanem a Hivatal, a rendőrség, a közterületesek, a polgárőrök, a polgármester, a testület és minden jogkörrel rendelkező szerv.

Az ingyenes parkolás nem azt jelenti, hogy mindenhol meg szabad állni. Erre a figyelmet egy megfelelően időzített és kommunikált kampánnyal kellett volna felhívni. A príma Esztergom nevű bedobós erre a célra megfelelt volna.

Az ingyenességgel egy időben pedig beindulhatott volna a parkolás ellenőrzése. Nem a rendszámot kellett volna ellenőrizni a parkolóórához képest, hanem azt figyelni, hogy tilosban történik-e az ingyenes parkolás vagy sem.

De mivel a kutya nem ellenőrzött a tesztidőszak alatt semmit, az ingyenesség megbukott!

Azt pedig tényleg csak a minden margóján jegyezném meg, hogy amikor lezárták a Simor János utcát, mert folytatják az építkezést, kiszorultak az utcából az addig ott parkoló autók, semmivel sem lett nehezebb parkolóhelyet találnom a belváros többi részén, mint korábban.

***

Ha az volt a terv, hogy kikutassák melyek azok a területei a városnak, ahol szívesen parkoltak az emberek és ezek után oda parkoló épül - akkor fejet fogok hajtani.

Tessenek már észrevenni, hogy a város fizikai adottságai okán képtelen arra, hogy autómentes, századfordulós belvárosa legyen, ahol mindenki kerékpározik, és derékig ér a siker és boldogság.


 

h i r d e t é s