h i r d e t é s

ITM-államtitkár: idén nyártól új kisvasúti beruházások gazdagítják az idegenforgalmi kínálatot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

ITM-államtitkár: idén nyártól új kisvasúti beruházások gazdagítják az idegenforgalmi kínálatot

2021. július 06. - 11:11

A turizmus sikeres újraindításához izgalmas programot kínáló, vonzó látványosságokra van szükség az ország minden szegletében. A kormány évek óta támogatja a kisvasutak folyamatos fejlesztését, idén nyártól újabb elkészült beruházások gazdagítják  a hazai idegenforgalmi kínálatot - közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai álamtitkára a Facebook-oldalán kedden.

Forrás: Türkinfo

Rámutatott: július elsejétől közel két évtizedes szünet után indult el ismét a vonatközlekedés a balatonfenyvesi kisvasút csisztapusztai ágán. Imremajortól a kedvelt gyógyfürdőig teljes hosszban, mintegy 8 kilométeren építtette újjá a pályát a MÁV. Az első napokban, a hétvégét is beleértve csaknem ötezren utaztak a vonalszakaszon. Az 1500-at meghaladó vasárnapi utasforgalom a több ütemben helyreállított somogyszentpáli ág tavaly augusztusban tapasztalt legjobb számait is felülmúlja - ismertette.
    Június végére egy kilométerrel hosszabbodott meg a Csömödéri Állami Erdei Kisvasút. A Mura Nemzeti Programban támogatott komplex fejlesztésben ezen felül közel két kilométeren építették át a szentpéterföldei vonalat, korszerűsítették a mozdonyparkot is.
    Felidézte, hogy a  Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) tavalyig jórészt befejezte a nagycenki Széchenyi Múzeumvasút pályájának és járműparkjának rekonstrukcióját. Idén májusban forgalomba állt a teljes felújításon átesett Dmot motorkocsi, a fertőbozi fűtőházban pedig elkészült az új látogatóterasz.
    Közlése szerint a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásának tavaly átadott felújítása után idén megkezdődik Csillebérc állomás rekonstrukciója is. (MTI)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky