h i r d e t é s

Ítéletidő tombol az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ítéletidő tombol az Egyesült Államok északkeleti partvidékén

2018. március 03. - 07:24

 

Az MTI arról adott hírt, hogy legalább öt ember halálát okozták a kidőlt fák és leszakadt ágak. A part menti massachussettsi települések utcáira kétszintes ház nagyságú hullámok törtek be, gépkocsikat lepett el a víz, iskolák, üzletek és kormányhivatalok maradtak zárva. 

Forrás: CNN.com

Orkán erejű szélvihar csapott le pénteken heves esőzések és havazások kíséretében az Egyesült Államok északkeleti partvidékére, nagyvárosok utcái kerültek víz alá, repülőjáratok ezreit kellett törölni, leállt a vonatközlekedés, és csaknem 1,7 millió háztartás maradt áram nélkül Észak-Karolinától egészen Maine államig.  

Súlyos a helyzet Bostonban, ahol számos utca került víz alá, mivel a vihar pont akkor érkezett, amikor amúgy is magas volt a tenger vízállása a dagály miatt. A délutáni órákra az ár elvonult, de péntek éjfél körül az újabb dagály miatt ismét víz alá kerülhetnek a nagyváros utcái.

Az óránkénti közel száztíz-százharminc kilométeres széllökések és esőzések miatt több mint háromezer repülőjáratot kellett törölni a New York-i LaGuardia és JFK nemzetközi repülőtéren is komoly forgalomkorlátozások voltak. A washingtoni Dulles nemzetközi repülőtéren pedig az irányítótorony dolgozóit is evakuálni kellett a viharos szél miatt.

Az Amtrak vasúttársaság leállította a forgalmat az északkeleti folyosón, Washington, New York és Boston között. Washingtonban és a környékén bezárt egy napra minden szövetségi kormányintézmény, és egyes múzeumok sem nyitottak meg. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s