fbpx Ítélet a veronai tragikus buszbaleset ügyében | CIVILHETES

h i r d e t é s

Ítélet a veronai tragikus buszbaleset ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ítélet a veronai tragikus buszbaleset ügyében

2020. június 19. - 18:00

 

Három és fél év várakozás után a lehetséges maximumot, 12 év börtönt szabott a bíróság a magyar sofőrre. A férfi mindkét ügyvédje fellebbezett, így egy év múlva válhat jogerőssé az ítélet.

A veronai busztragédia helyszíne az A4-es autópályán az észak-olaszországi Veronánál 2017. január 21-én. A város közelében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait Franciaországból hazaszállító autóbusz balesetet szenvedett, majd kigyulladt, tizennyolcan haltak meg - MTI Fotó: Varga György

"Elégedettek vagyunk azzal, hogy a bíróság átérezte a tragédia súlyát és nem hagyta futni a felelőst" – jelentette ki a Blikknek Veronából, a bíróságról Szendrei Endre, akinek unokahúga, Eszter a buszon lelte halálát.

A második lépcső: per az autópálya üzemeltetője ellen

Az autópálya üzemeltetőjének felelősségét firtató per december 15-én indul.

Mint írtuk, izgatottan várakoztak délelőtt a veronai bíróság tárgyalóterme előtt a gyermekeiket gyászoló magyar szülők, folytatódik a Blikk cikke. A fél tízkor kezdődő tárgyalás előtt mindannyian abban reménykedtek, hogy a buszbaleset felelősét, a sofőr V. Jánost legalább 10 év szabadságvesztésre ítéli az olasz bíróság.

A diákbusz tragédiája

Mint ismert, 2017. január 20-án a franciaországi síelésből hazafelé tartó magyar diákokat és tanáraikat szállító busz Verona mellett az autópályán egy felüljáró oszloppillérének csapódott. A busz rögtön kigyulladt, tizennyolcan életüket vesztették. Időközben a túlélők és az áldozatok hozzátartozói számára a biztosítótársaság 1 milliárd 890 millió forint kártérítést és sérelemdíjat fizetett. De az elhunyt gyerekeket, családtagokat semmilyen pénz nem adhatja vissza nekik. (varosikurir.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s