h i r d e t é s

Ismét vizes világbajnokságot rendez Budapest

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismét vizes világbajnokságot rendez Budapest

2022. február 07. - 09:41

Fukuoka visszalépése után Budapest ad otthont az idei vizes világbajnokságnak - jelentette be hétfőn a vizes sportok nemzetközi szövetsége (FINA).

Michal Navratil toronyugró a budapesti vizes vb-n - Fotó: fina-budapest2017.com

Orbán Viktor miniszterelnök és Husain Al-Musallam FINA-elnök hétfőn bejelentették megállapodásukat, melynek értelmében Budapest rendezi meg a világbajnokságot, június 18. és július 3. között.

Az előzetes várakozásokhoz képest meglepetés a mostani bejelentés. Két héttel ezelőtt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy nincs realitása a budapesti rendezésnek, hiszen nincs elég idő felkészülni.

közlemény arra is kitér, hogy eredetileg a japán Fukuokában lett volna az esemény idén május 13. és 29. között, múlt héten azonban a felek megállapodtak abban, hogy 2023. július 14.-30. közé halasztják a japán rendezésű vb-t. Az ok az omikron variáns terjedése és egészségügyi következményei, valamint a hatályban lévő pandémiás intézkedések. A 2023 novemberére kiírt dohai vb-t pedig 2024 januárjára halasztják.

Vízi közösségként célunk megoldásokat találni a járványra, és a mai bejelentés fontos lépés ebben a folyamatban – mondta Husain Al-Musallam, a FINA elnöke.

A nemzetközi szövetség a 2022-es budapesti vb-ről hozott mostani döntését azzal indokolta, hogy ezzel a sportolók lehetőséget kapnak arra, hogy idén nyáron is egy világméretű eseményen szerepeljenek. (Portfolio)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s