h i r d e t é s

Ismét változik a belépés Ausztriába

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ismét változik a belépés Ausztriába

2021. február 04. - 06:25

Kötelező a koronavírusteszt, az ingázóknak regisztrálni is kell.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Ausztria kötelezővé teszi a koronavírustesztet, és regisztrációs kötelezettséget ír elő az ingázók számára – derül ki az osztrák szociális minisztérium szerdán délután közzétett beutazási rendeletéből. Az ingázóknak is hetente kell tesztet végeztetni.

A többi beutazó embernek három napnál nem régebbi negatív teszteredményt kell felmutatniuk, illetve ezt az országba érkezve 24 órán belül pótolhatják. Csak azokat a teszteket ismerik el, amelyeket szakképzett személyzet végzett - írja az MTI-re hivatkozva a hvg.hu.

Az ingázóknak a többi beutazóhoz hasonlóan hetente egy alkalommal regisztráltatniuk kell magukat, és egy hétnél nem régebbi antitestszűrésen alapuló, vagy úgynevezett PCR-teszteredményt is fel kell tudniuk mutatni.

Azoknak az ingázóknak, akik hetente egy alkalomnál ritkábban járnak Ausztriába, még a beutazás előtt regisztráltatniuk kell magukat. A bár a regisztrációs lehetőséget február 7-től teszik lehetővé, a nyilvántartásba vétel csak február 10-től lesz kötelező.

Brit állampolgárok kivételes eseteket, mint például üzleti utakat leszámítva nem utazhatnak be Ausztriába, amíg az Egyesült Királyság járványügyi szempontból a kockázatos országok listáján szerepel.

Az uniós tagállamok közül a karantén-előírások figyelmen kívül hagyásával jelenleg csupán Görögországból és Finnországból lehet beutazni Ausztriába. További biztonságos országnak számít még Norvégia, Izland, a Vatikán, Ausztrália, Új-Zéland, Dél-Korea és Szingapúr. A járványügyi szempontból biztonságosnak ítélt országok listájáról a fertőzöttek számának megugrása miatt lekerült Japán.

Ausztriában a járvány kitörése óta 418 283 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 7902-en elhunytak a kórban - írja az MTI. (napi.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s