h i r d e t é s

Ismerd meg a számítógépedet, meilőtt új program kerül bele

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Ismerd meg a számítógépedet, meilőtt új program kerül bele

2020. január 28. - 16:52

 

Sokan becsapják önmagukat. Sőt! Egész életük önámításból áll. Azzal törődnek, ami megszerezhető, elsajátítható, de azt elhanyagolják, amik ők maguk. Mitől okoz boldogságot egy új kocsi, ház, ha önmagukban nincs meg a képesség a boldogságra? Számukra nem létezik a felfedezés öröme, hiszen önmagukat sem képesek felfedezni. 

Mondd: „Nézzétek azt, mi az Egeken és a Földön van!” Nem használnak az Áyák és a figyelmeztetések a népnek, kik nem hisznek. (Korán 10:101)

Meg fogjuk láttatni velük Áyáinkat a távoli horizonton és saját lelkükben, míg meg nem nyilvánul nekik, hogy ez maga az Igaz! Vagy tán Urad nem elegendő arra, hogy minden dologra Tanú legyen? (Korán 41:53)

Allah Igazsága terjed, idővel elért a Föld legtávolabbi szegletébe is. Az emberek szívének mélyére hatolása azonban sokkal intenzívebb és fontosabb, mint a külső terjedés nagy területeken. Olyanok, mint pl. Próféta négy követője és sok más említésre érdemes személyiség a világ sorsának alakítói és meghatározói lettek. Medinából, a törzsi viszályoktól, ellenségeskedésektől és leszámolásoktól elhíresült településből, egy heroikus küzdelem eredményeként, nemes és emberiséget szolgáló epicentrum lett, ami az egész világ visszhangját kiváltotta. Teljesen mindegy, hogy ki mondja, és hol mondja. Allah Igazsága mindig felülkerekedik, Ő tudja egyedül, ki áll ellen makacsul és ki segít.

Kaptál egy nagyteljesítményű szuper számítógépet. Olyat, amit még ember nem volt képes kifejleszteni. Ez a számítógép te vagy magad. Ezt kellene neked megismerni, tanulmányozni és kezelni. Ahelyett, hogy felismernéd funkcióit, használnád a belé programozott alkalmazásokat, te leredukálod működését saját, önhatalmú elgondolásodnak megfelelően, sőt! Belenyúlsz a programba, azt átírod és rengeteg funkciót ezzel gépedben használhatatlanná teszel. Majd rájössz, hogy valamit elrontottál, hívod az informatikust, aki ahelyett, hogy rendbe tenné a gépedet, vírust tesz bele, vagy kémprogramot, hogy megtudja titkaidat. Ettől kezdve pedig szabályos időközönként szükséged lesz az ő szolgáltatásaira, amit fizetsz, mégis ellened cselekszik.

Pedig milyen egyszerű lett volna egyszerűen felfedezni a gépet és ráhagyatkozni annak eredetileg programozott, végtelen képességére. Szakszerűtlenül bánunk vele, nem arra használjuk, amire való, szexoldalakat, vagy olcsó bulvárokat nézünk rajta és onnan tápláljuk be egónkba azt a világot, ami nem is mi vagyunk. Majd úgy halunk meg, hogy belénk ragadt minden mondanivaló, funkció, amit életünk során hivatottak lettünk volna elmondani, vagy kihozni magunkból.

És akkor még nem megyek bele abba, hogy sokan a számítógépek közti háborúkban lelik örömüket, hasznukat és erre programoznak, erre küldenek vírusokat. Végül elérünk a szívünkbe ivódott átprogramozottsághoz:

Allah nem azáltal ítél meg titeket, ami meggondolatlanság eskütökben, hanem azáltal ítél, ami a szívetekbe ivódott. Allah a Megbocsájtó, az Irgalmas. (Korán 2:225)

Nyugodj bele. A benned levő program nem különbözik senki más programjától. A béke, szeretet, elfogadás, egymásra odafigyelés mindenhol kódolva van. Hiába harsogod magadról, hogy muszlim, ateista, vagy más elvet valló vagy. A gép ugyanaz minden esetben. Működése attól függ, hogy ki milyen funkcióra csökkenti annak kapacitását, vagy programozza azt át.

Abban a gépben ott van számos gondolkodás, világ megismerésének, elfogadásának letöltési lehetősége, mégis csak a reklám oldalakat nyitjuk meg és weboldalakon vásárlunk. Beugrunk a vírusnak és álkielégültséget érzünk, ha shoppingolunk, szerzünk, magunkévá teszünk valamit. Persze, most sokan a mondat első jelentését veszik át és nem a rejtett üzenetet. De ha itt valaki tényleg azt hiszi, hogy a netes vásárlásokról mondtam véleményt, az ne olvasson tovább. Aki érti a mondanivalót, annak hálásan köszönöm.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s