h i r d e t é s

Iskolakezdés kérdőjelekkel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Iskolakezdés kérdőjelekkel

2018. szeptember 04. - 07:43

Szekszárdon három általános iskolában nem tudott megkezdődni, a rendes munka, a tanítás. Egyben hetedikére prognosztizálják a kezdést, másikban nem készült el a WC csoport és mobil WC-re járnak a diákok, a harmadikban csak egyszerűen csúsznak a határidővel.

Forrás: Rácz Zoltán / Facebook

Normális gazdasággal bíró országban a bonyolító, a kivitelező és mindaz, aki ilyet csinál, azt úgy megkötbérezik, hogy belegebed, mert azt mindenki tudja, hogy tanévkezdés szeptember 1. De hát ez nem normális ország. Az egyik iskola példáján elmondom a skizofrén állapotot.

  • Az iskola az önkormányzat tulajdona, de a KLIKK (vagy mi az utód) az üzemeltetője. Az önkormányzat területén a lakosságtól, cégektől beszedett adóból az állam nem ossza vissza a fenntartás költségét az önkormányzatnak. (Olcsóbb, ha nem csinálunk semmit, gondolják és teszik.) Demokratikus ellenzékiként nem szavaztuk meg az iskolák átadását.
  • Az évtized óta esedékes WC felújításra mégis az önkormányzat adott pénzt, mert gyalázatos állapotok voltak, és a kormánypárti önkormányzat mégsem mutogathat az államra.
  • Az önkormányzatnak persze nincs pénze erre, hát kérnek a szülőktől és sponzoroktól. Például a csemperagasztókat forgalmazó cégtől. Ennek a lelevelezése persze hosszú. Az önkormányzatnak az 1.200 millió forint működési költségből "nem volt" 3 milliója, hogy előfinanszírozza az összeget? (Arra viszont volt pénze, hogy az előző polgármester az üzlettársának adjon 200 millió forint kölcsönt, ami azóta sem került vissza.)
  • A KLIKK persze, mint üzemeltető, kívülállóként van ebben a történetben, örüljünk, hogy elviseli a pénzadományokat a munkákhoz, és hogy ott dolgozzon valaki.
  • Az, hogy egy iskolában több helyen átalakítási munka folyik, amit nem lehet leszakaszolni mobil válaszfallal, mert a WC az minden emeleten, minden folyosón ott van, azt jelenti, hogy takarítani sem lehet normálisan.
  • Mindenki türelemre int mindenkit, mert ha türelmetlenkedünk még ez sem lesz.

Szóval a durva életbe a huszonegyedik században, a fűtött gyepű focipályák hobbi kisvasutak, luxuspincékhez vezető "sztrádák" korában miért kell ezt békésen tűrnünk?


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s