h i r d e t é s

Inkább kiránduló, mint strandidő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Inkább kiránduló, mint strandidő

2022. augusztus 09. - 05:52

Kedden az átlag körüli hőmérsékletek mellett elszórtan záporok is lehetnek, de nem ez lesz a jellemző. A kisebb változékonyság még több napig jellemző lesz.

Északnyugat felől csökken a felhőzet, de a napsütést ezt követően is szinte országszerte gomolyfelhők zavarhatják.
A záporok, zivatarok egyre inkább a déli és a keleti megyékre szorulnak vissza, de egy-egy gyengébb cella máshol sem zárható ki. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is lehetnek.
A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.
Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden kettősfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, legintenzívebben a Dunántúlon és a keleti tájakon.
Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, elsősorban a szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdők vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak.
A többfelé élénk, erős szél fokozhatja a fejfájásos panaszokat, emellett ingerlékenységet, nyugtalanságot, alvászavarokat idézhet elő az érzékenyek körében, illetve ronthatja a hő- és komfortérzetet.
Záporok, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota, a csapadékos tájakon és időszakokban pedig felerősödhetnek az ízületi fájdalmak.
Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, valamint a kiegyensúlyozott táplálkozásra! 10 és 16 óra között a naposabb tájakon és időszakokban erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s