h i r d e t é s

Ingyenesen adna ingatlanokat az egyházaknak az állam

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ingyenesen adna ingatlanokat az egyházaknak az állam

2017. április 12. - 17:39

Kapnának a római katolikusok, a zsidók, a szaléziak és az állami iskolákra is pályázó Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus is, utóbbi egy műemlék épület boldog birtokosa lehet - írja az Index.

Semjén Zsolt, Arszeniosz Kardamakisz és Balog Zoltán - Fotó: Emmi / Bartos Gyula

Törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek a nemzeti fejlesztési miniszter szerdán, hogy különböző ingatlanokat odaadhasson különböző egyházaknak. Kapnának a római katolikusok, a zsidók, a szaléziak és az állami iskolákra is pályázó Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus.

Dr. Seszták Miklós miniszter javaslata szerint az Egri Főegyházmegye tulajdonába kerülne egy egri pincerendszer amelyet kulturális és hitéleti feladatokra hasznosítana, két esztergomi ingatlant pedig az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kapna meg oktatási célokra.

Szintén oktatási célbók jutna hozzá egy miskolci ingatlanhoz az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, míg egy budapesti, IV. kerületi ingatlan egy részét nevelési, oktatási, felsőoktatási feladatainak ellátása érdekében kapna meg a Don Bosco Szalézi Társasága, írja az MTI.

A Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus - Magyarországi Ortodox Exarchátus is hozzájutna egy ingatlanhoz Budapest VIII. kerületében, a Múzeum utcában. A várhatóan szeptember 1-jétől hatályba lépő jogszabály ezen eleme a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő műemlékek és műemlék-együttesek körébe tartozik, ezért annak elfogadása minősített többséget igényel.

 

index.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s