h i r d e t é s

Ingyenes nemzetközi vasúti bérlet lehetősége a fiataloknak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ingyenes nemzetközi vasúti bérlet lehetősége a fiataloknak

2016. október 05. - 21:53
0 komment

 

Ingyenes Interrail, nemzetközi vasúti bérletet biztosítanának az Európai Parlament (EP) képviselői minden 18. életévét betöltött európai fiatalnak születésnapján - írja a profitline.hu.

Ingyenes nemzetközi vasúti bérlet lehetősége a fiataloknak

A képviselők az Interrail bérlet segítségével a kevesebb üvegházhatású gázt kibocsátó közlekedési eszközök használatát népszerűsítenék, emellett lehetőséget szeretnének biztosítani a fiataloknak arra, hogy olcsóbban be tudják járni Európát és megismerhessék más országok kultúráját.
    
A tájékoztatás szerint Violeta Bulc közlekedésügyi uniós biztos támogatta az EP javaslatát és elmondta, hogy az Európai Bizottság megvizsgálja, hogyan lehetne előteremteni a megfelelő forrást a kezdeményezéshez.
    
Azon tagállamok esetében, amelyek nem részei az Interrail hálózatnak (Málta, Ciprus, Észtország, Litvánia és Lettország), az EP-képviselők szerint megfontolandó a buszhálózat, vagy komphálózat bevonása.
    
Az Interrail bérletet minden évben mintegy 300 ezer fiatal használja, ára jelenleg 20 eurótól (mintegy 6000 forint) akár 400 euróig (mintegy 120 ezer forint) is terjedhet. A bérlettel egy meghatározott időszakon belül ingyen utazhatnak a fiatalok Magyarországtól Norvégiáig, Lengyelországtól Portugáliáig bárhol Európában, és maguk határozzák meg az útvonalat.

profitline.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s