h i r d e t é s

Imre Laila nyerte a felnőtt asztalitenisz OB-t

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Imre Laila nyerte a felnőtt asztalitenisz OB-t

2021. június 05. - 07:01

A kecskeméti születésű, jelenleg is kecskeméti lakos Imre Laila nyerte a felnőtt OB-t. A döntőben a kétszeres Európa bajnok Póta Georginát verte 4:1 arányban.

A hölgyeknél Póta Georgina–Madarász Dóra döntőt ígért a papírforma, utóbbi játékos azonban feladta az Imre Leila elleni elődöntőjét, miután 11:9-re megnyerte az első szettet.

„Már egy nappal az országos bajnokság előtt lesérültem, és úgy jöttem ide, hogy lehet, hogy csak a párost tudom lejátszani. A negyeddöntőben már éreztem, hogy kezd elfáradni a lábam, és figyelembe kellett vennem, hogy két hét múlva megyünk az Európa-bajnokságra, az olimpiai is közel van, ezért inkább azt tartottam szem előtt, hogy erre a két versenyre felépüljek” – magyarázta a döntését a combhajlítójával bajlódó Madarász Dóra, aki párosban csütörtökön megnyerte az ob-t Fazekas Máriával.

Imre tehát nem nagyon izzadt meg az elődöntőben, a fináléban viszont már önerőből kellett nyernie, ráadásul Póta Georgina ellen, aki Ambrus Krisztina legyőzésével jutott be a döntőbe. Az Erdért játékosa 3:0-ra elhúzott, majd a negyedik szettet ugyan Póta nyerte meg, ám az ötödik ismét Imréé lett.

„Próbáltam az elejétől a végéig koncentrálni, és így sikerült – summázta röviden az első egyéni ob-győzelmét Imre Leila. – Tudtam, hogy fáj a lába Dórának, de így is meglepett, hogy feladta a mérkőzést. A döntőben a negyedik szettben eltértem a taktikától, és kicsit kizökkentem, de az ötödik szettre próbáltam minden erőmet összeszedni mentálisan is.”


Kommentelne? Kattintson ide!