fbpx Íme, testközelből az egészségügy | CIVILHETES

h i r d e t é s

Íme, testközelből az egészségügy

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Íme, testközelből az egészségügy

2016. január 26. - 10:02
0 komment

 

Többrétegnyi takaró alatt is dideregnek a betegek az óbudai Szent Margit Kórház sebészeti osztályán, elmondásuk szerint a radiátorok langyosak, az ablakok szigetelése is rossz. 

budapest.hu

A nővérek egy olajradiátorral próbálnak javítani a helyzeten.

"Egyszerűen érthetetlen, hogyan lehetséges az, hogy frissen műtött betegeket épphogy csak langyos radiátorok mellett, hűvös betegszobákban ápoljanak" - panaszolta lapunknak Móczár Béláné, akinek egyik barátnője fekszik az óbudai Szent Margit Kórház sebészeti osztályán. Elmondása szerint a kórtermekben maximum 18 fok lehet, s bár a nővérek és az orvosok minden tőlük telhetőt megtesznek, a betegek fáznak, többüknek a hozzátartozóik hoznak be melegebb takarókat.

Kutasiné Szőke Erzsébet is a kórház ápoltja, őt telefonon sikerült elérnünk. "Múlt csütörtökön jöttem be, rákkal operáltak, egy mell-levételen vagyok túl. Az operációt követő reggelre hólyaggyulladást kaptam a hideg miatt" - mesélte az asszony, aki szerint a főtőrendszernek van valami olyan nyavalyája, ami miatt nem egyenlően osztja el a meleget. De nem csak a betegek panaszkodnak: Kutasiné szerint az ápolók és az orvosok is fáznak. Úgy tudjuk, az egyik főorvos már többször jelezte a problémákat a vezetőség felé, s arra bátorította a betegeket is, tegyenek panaszt minél többen, hátha úgy hamarabb történik előrelépés az ügyben.

Nem most hallunk ilyet először: emlékezetes, a fővárosi Szent László kórházban karácsony előtt egy nappal hibásodott meg a fűtésrendszer. S bár a hibát másnapra elhárították, a hálózat december 30-ra ismét megadta magát. Még 2014 októberében számoltunk be arról, hogy a Szent István kórházban is gondok adódtak a fűtéssel: az intézmény II. belgyógyászati osztályán hetekig nem működtek a radiátorok, meleg víz sem mindig volt.

A Szent Margitban a nővérek egy olajradiátorral próbálnak javítani a helyzeten, ám Kutasiné szerint ez nem sokat segít, ráadásul ha kikapcsolják az egyébként ugyancsak öregecske, hangosan búgó fűtőtestet, a szoba negyed óra alatt ismét lehűl. "Azt mondták nekünk, hogy akinek van otthon olajradiátora, hozza be azt is. De tényleg nem sokat segít, az ablakszigetelés is elavult, amit itt fönt az ötödik emeleten igencsak megérzünk" - mondta Kutasiné. Telefonon és emailben kerestük a kórházat is, ahol írásban ígértek tájékoztatást, ezt lapzártánkig azonban nem kaptuk meg.

 

stop.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek