h i r d e t é s

Ilyen árakkal kell számolnunk idén a fenyőfák kapcsán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ilyen árakkal kell számolnunk idén a fenyőfák kapcsán

2020. december 01. - 14:14

 

Nem érdemes túl sokat várni a fenyőfák megvásárlásával kapcsolatban.

A kép illusztráció! - Fotó: H. Szabó Sándor

Évről évre nagy dilemmát okoz a fenyőfák megvásárlása, természetvédelmi szempontból is, hiszen nagyon sok fiatal fa jut az elmúlás sorsára, ráadásul alig pár nappal az ünnepek után már számtalan karácsonyfa fekszik odakint az utcákon.

A műfenyő megoldást jelenthet ebből a szempontból, amit csak egyszer kell megvennünk, és legalább a mi részünkről egy fenyőfa sem végzi az utcákon. A többség azonban még mindig az élő fákat preferálja.

Az Infostart arról ír, hogy például a lucfenyő métere 3 500-4 000 forintba fog kerülni, addig a nordmann már 5 000 forinttól indul, tehát ezúttal is mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha saját fát szeretnénk.

Nyilvánvalóan ennél drágább fák is vannak, és a határ a csillagos ég. Egyesek akár 100 000 forint fölött is képesek fákat vásárolni, de az átlag valahol 5 000-6 000 forint környékén mozoghat. A Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének elnöke szerint nem érdemes túl sokáig, december közepéig várni a vásárlással, mivel valamennyi eladásra szánt fát már novemberben kivágják.

A többség főként inkább az árak miatt várhat ki, de azok az idők már elmúlhattak, amikor az utolsó napon sokkal jobb áron juthattunk hozzá a fákhoz. Legalábbis mi ezt tapasztaljuk évek óta a környezettünkben lévőkkel.

Sőt, arra se számítsunk, hogy olcsóbbak lesznek a fák az idei szezonban, koronavírus ide vagy oda. Az elmúlt években folyamatosan emelkedtek a fák árai. Az Infostart részletesebben is leírta ennek az okait, miközben a cserepes, földlabdával együtt kapható fenyők iránt a kereslet továbbra is rendkívül alacsony. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s