h i r d e t é s

Így verte át egy ügyintéző az autósokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Így verte át egy ügyintéző az autósokat

2016. február 08. - 13:05
0 komment

Vádat emeltek egy ügyintézővel szemben, aki elsikkasztotta a járművek átíratására kapott pénzt.

Fotó: Europress / Napi.hu

A Bajai Járási Ügyészség 145 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat egy bajai nővel szemben - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség - írja a napi.hu.

A 46 éves bajai nő 2011. és 2013. között egyéni vállalkozóként járművek átíratásával, ügyintézésével foglalkozó irodát üzemeltetett Baja belvárosában. Ennek során megbízóitól, a járművek új tulajdonosaitól minden esetben átvette az átíráshoz szükséges okiratokat, a vagyonszerzési illeték befizetésére szolgáló postai feladóvevényeket és az azokon szereplő összegeket. Természetesen ezen felül az autósok a megbízási díjat is kifizették a nőnek.

A vádlott az átíratáshoz átvett összegeket nem fizette be, hanem az irodájában lévő laptopokkal, nyomtató és fénymásoló géppel a feladóvevényeket hamis postai bélyegzővel látta el azt a látszatot keltve, mintha a csekken szereplő összeget befizette volna. Ezek után a vádlott az átíráshoz szükséges papírokat és a hamisított feladószelvényeket bevitte az okmányirodába, ahol a gépjárműveket az új tulajdonosok nevére átírták.

A bajai nő rendszeres haszonszerzésre törekedve összesen 145 esetben tulajdonította el a rábízott összegeket és ennek leplezése érdekében ugyanennyi esetben készített és használt fel hamis postai bélyegzővel ellátott feladóvevényeket. A vádlott 37 esetben utólag megtérítette a hiányt, de 29 autótulajdonos még követeli a büntetőeljárásban kára megtérítését, ugyanis a be nem fizetett illetéket az államnak meg kellett fizetniük.

Az ügyészség 145 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a nőt. Az ügyészség indokoltnak tartja, hogy tiltsák el a nőt a foglalkozásától, és kötelezzék 2 543 860 forint erejéig vagyonelkobzásra is. A bűncselekmények elkövetéséhez használt és az eljárás során lefoglalt laptopot, nyomtatót, fénymásolót ugyancsak indokolt elkobozni. Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni - írta közleményében a megyei főügyészség.

 

napi.hu


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky