h i r d e t é s

Így reagáltak a püspökök a Szájer-ügyre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így reagáltak a püspökök a Szájer-ügyre

2020. december 06. - 18:17

Gyakran éri az a kritika a hazai keresztény egyházi vezetőket, hogy morális érintettségű közéleti témákban hallgatagok, talán beszédesnek is érzékelhető ez a nem túl lánglelkű csendesség.

A kép illusztráció! - Fotó: Balogh Zoltán / MTI

"Így reagáltak a magyar püspökök az aktuális közéleti morális botrányokra" címmel írt véleménycikket Gégény István, a vallási témákkal gyakran foglalkozó SZEMlélek portál szerkesztője. Korábban Gundel Takács Gábor is itt publikálta Szájer József bukásáról szóló írását.

Gergény István felidézve, hogy vannak olyan közéleti események, amelyeket mégis kommentálnak az egyházi vezetők.

Ilyen volt például az Orbán-rendszer jogállami hiányosságairól szóló Sargentini-jelentés, vagy Niedermüller Péter DK-s polgármester "rémisztő képződményezése". Utóbbiról a katolikusok, az evangélikusok, és a reformátusok is nyilatkozatban tiltakoztak.

Vajon mi a helyzet Demeter Szilárd gázkamrázásával, illetve a meleg gangbangből a hátizsákjában kábítószerrel menekülő keresztény-konzervatív Szájer Józseffel? Róluk mit mondanak a keresztény vezetők? Gégény István szerint ezek "évtizedek óta nem tapasztalt morális válságot okozó ügyek", ezért a keresztény vezetőknek fontos lenne megszólalniuk, irányt mutatniuk.

Azonban egyik keresztény egyház sem reagált egyik botrányra sem. (24.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s