h i r d e t é s

Így kövesd nyomon a Foci Vb-t felesleges cipekedés nélkül!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Így kövesd nyomon a Foci Vb-t felesleges cipekedés nélkül!

2018. július 02. - 14:11

Már a kóláért, vagy az energiaitalért sem kell lemenni a boltba.

A várakozások szerint több millió embert szegez a képernyőkre az oroszországi Futball Világbajnokság, melyen eddig meglehetősen izgalmasnak bizonyult. „Ki akarna lemaradni a fontos pillanatokról? Éppen ezért érdemes lehet otthon megoldani a frissítők előállítását, ami a SodaStream gépekkel gyorsan és egyszerűen megoldható” – jegyezte meg Széll-Szőke Krisztina, a szódagépeket gyártó cég termékmenedzsere.

A szódagépek nagyon kevés helyet foglalnak el a konyhában, ráadásul a bennük található szénsavasító patronnal akár 60-80 liter szénsavas víz készíthető. Mindez 40-50 darab 1,5 literes ásványvizes palackcipeléstől óvja meg a tulajdonost, ami kényelmesebbé és egyszerűbbé teheti a bevásárlást.

További fontos előnye, hogy nem kell a műanyag palackok szelektív gyűjtésével bajlódnunk, hiszen a géphez tartozó strapabíró és BPA-mentes palackok többször használhatók

 – hangsúlyozta a szakember. 

Egy SodaStream palack ráadásul legalább 3 évig használható, amivel minimum 2.500 műanyagpalacktól óvhatjuk meg a Földet. Ennek azért van jelentősége, mert egy átlagos család  öt év alatt több mint 10.500 PET palack és fém italos doboz hulladékot termel. Ezeknek azonban csak kevesebb, mint a felét gyűjtik szelektíven, másik részük hulladéklerakóban, vagy a természetben végzi szemétként. Ott pedig 450 millió év alatt bomlik le, ami elképzelhetetlen idő, főleg, hogy a homo sapiens is csak 100 ezer éve jelent meg a Földön. 

A Global Footprint Network szerint hazánk június 20-án érte el a túlfogyasztás napját. Ez azt jelenti, hogy ettől a dátumtól kezdve az év végéig bolygónk megújító képességét meghaladva fogyasztunk Magyarországon.

A SodaStream gépekkel tehát nem csak a saját kényelmünket szolgálhatjuk a foci Vb alatt, hanem a környezetvédelemről is gondoskodhatunk, hiszen jelentős mértékben csökkenthetjük saját ökológiai lábnyomunkat

 – hívta fel a figyelmet Széll-Szőke Krisztina. Hozzátette: a SodaStream gépekhez többek között kóla, energiaital és tonic alapú szörpök is választhatók.  


Kommentelne? Kattintson ide!