h i r d e t é s

Így előzd meg a penészgombák megjelenését könnyen, párátlanítóval

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Így előzd meg a penészgombák megjelenését könnyen, párátlanítóval

2021. április 16. - 09:30

Sokaknál jelent problémát az otthonuk penészesedése, függetlenül attól, hogy régi vagy új építésű ingatlanban élnek. Téves feltevés ugyanis, hogy a penész csak a régi „vizes” házakat támadja meg. Mi okozhatja ezt a jelenséget, és mi lehet rá a hatékony megoldás? 

Forrás: lpv.hu

A magas páratartalom az új építésű otthonokban is megjelenhet

A manapság nagy népszerűségnek örvendő, korszerű, műanyag nyílászárók rendkívül jól szigetelnek, így nem engedik be a hideget, vagy épp hatékonyan bent tartják a meleget. Ez a jó tulajdonságuk azonban azt vonzza magával, hogy a nedvességet sem engedik ki. Így fordulhat elő, hogy azok a házi praktikák, amelyekkel sok esetben megelőzhető a penészesedés, nem mindig válnak be.

Sok esetben a rendszeres szellőztetés mellett is tartósan megemelkedik a páratartalom, amelyet a mindennapi tevékenységeink is gyarapítanak. Az esti fürdés vagy tusolás, a mindennapos konyhai tevékenységek, a mosás, a ruhák szárítása vagy a növények locsolása is jelentős mennyiségű nedvességet juttat a levegőbe. Ha túl magas a páratartalom a lakásban, akkor penészfoltok is megjelenhetnek.

Nemcsak a penészt, hanem még a lehetőségét is meg kell szüntetni

A napközbeni tevékenységeink során megtermelt pára a hideg falak mentén még magasabbra szökhet, és az állandó nedvesség, de már a túl magas páratartalom is könnyen melegágya lehet a penészgombának.

Fontos: Nem szabad a páramentesítővel leszárítani a penészt! Fontos más módszerekkel szakszerűen és a megfelelő óvintézkedéseket betartva eltávolítani a penészgombákat és a spórákat. Mert, ha a páramentesítővel szárítanánk azt le, akkor a gomba rövid idő alatt rengeteg spórát szórna szét száradás közben. Szükség esetén érdemes lehet szakembert is hívni a penész eltávolításához. Hogy pontosabban hogyan és miért kell eltávolítani a penészt, arról a webáruházunkban részletesen írunk a páramentesítők termékleírásban. Érdemes ezeket elolvasni, mert a penész eltávolításánk nem szabad csak úgy nekiesni, valóban szakszerűen és a megfelelő biztonsági utasításokat betartva kell azt végezni, vagy ehhez szakembert hívni!

Modern, gazdaságos berendezés

A manapság gyártott párátlanító berendezések kedvező áruk miatt már szélesebb körben elérhetőek, emellett a működésük is igazán pénztárcabarát. Az árak természetesen fontosak, ám nem szabad, hogy elsődleges szempont legyen a vásárlás során. Érdemes olyan párátlanítót választani a többféle márka közül, amely már bizonyított a penész ellen.

Ahhoz, hogy megelőzzük a penész kialakulását, érdemes a problémát a gyökerénél kezelni, azaz a folyamatosan jelen lévő felesleges nedvességet kell kiszűrni a levegőből. Erre az egyik legjobb választás a párátlanító készülék, amely lehetővé teszi, hogy ideális mikroklímát alakítsunk ki az otthonunkban. Ezáltal az egészségünkért is teszünk egy kicsit.

A manapság elérhető modellek többsége már hordozható formában is elérhető, így a néhány kg-os készüléket könnyen, fél kézzel lehet egyik vagy másik szobába áthelyezni, mindig oda, ahol épp a legnagyobb szükség van rá.

Léteznek olyan párátlanítók, amelyekbe már gyárilag egy páramérőt is beépítettek, így a készülék érzékeli a levegő megnövekedett nedvességtartalmát, és automatikusan bekapcsol. Csendben, alig hallhatóan dolgozik, a nyugalmat biztosan nem fogja megzavarni. Ugyanakkor érdemes néhány páramérőt is beszerezni és nem csak a készülékbe épített páramérőre hagyatkozni.

A design miatt sem kell aggódni: a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy olyan párátlanítókat gyártsanak, amelyek a mai modern lakberendezési stílusoknak megfelelnek, így biztosan fogunk olyat találni, amely tökéletesen illik az otthonunkba.


Kommentelne? Kattintson ide!