h i r d e t é s

Így búcsúzik Barack Obama

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Így búcsúzik Barack Obama

2021. március 29. - 18:14

A volt amerikai elnök nagymamáját gyászolja és a volt elnök soraiból egy nagyszerű életutat és fantasztikus embert ismerhetünk meg.

Forrás: Barack Obama / Facebook

"A családom és én gyászoljuk szeretett nagymamánk, Sarah Ogwel Onyango Obama elvesztését, akit sokak "Mama Sarah" néven ismerték, de mi "Dani" vagy "Nagyi" néven szólítottuk.
A múlt század első negyedévében született Nyanza tartományban, a Viktória-tó partján, nem voltak hivatalosan elismert iskolái, törzse módján pedig egy jóval idősebb férfival házasodott össze, tinédzserként.
Élete hátralévő részét Alego kis falujában, sártéglából épült kis házban töltötte, villany-és beltéri vízvezeték nélkül.
Ott nyolc gyermeket nevelt fel, kecskéivel és csirkéivel gondozott, termesztett egy darab termést, és elvitte azt, amit a helyi szabadtéri piacon a család nem használt.

Bár nem a szülőanyja, de a Nagyi sajátjaként nevelte apámat, és részben a szeretetének és bátorításának köszönhetően tudott szembeszállni a körülményekkel, elég jól teljesített az iskolában, végül ösztöndíjat kapott egy amerikai egyetemre.
Amikor a családunknak nehézségei voltak, gyermekei és unokái menedéke volt, jelenléte állandó, stabilizáló erő volt. Amikor először utaztam Kenyába, hogy többet tudjak meg örökségemről és édesapámról, aki addigra elhunyt, a Nagyi volt az, aki hídként szolgált a múltba, és a történetei segítettek betölteni az űrt a szívemben.

Élete során a Nagyi szemtanúja lehetett a világszerte zajló epochális változásoknak: világháború, felszabadító mozgalmak, holdra szállások és a számítógépes kor adventjének.
Élne, hogy repülőgéppel repüljön, látogatókat fogadjon a világ minden tájáról, és lássa, hogy az egyik unokáját megválasztják az Egyesült Államok elnökének. És mégis elengedhetetlen szellemisége erős, büszke, keményen dolgozó, hagyományos státuszjegyekkel és józan és jó humorral teli, soha nem változott.

Nagyon fog hiányozni nekünk, de hálával ünnepeljük hosszú és figyelemre méltó életét."

Barack Obama / Facebook


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s