h i r d e t é s

Idén nem sikerült sokmillióért 3 napig flancolni, de majd jövőre!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Idén nem sikerült sokmillióért 3 napig flancolni, de majd jövőre!

2020. szeptember 02. - 11:03

 

Az esztergomi nyár egyik legnagyobb durranása lett volna az a fényfestés, amely a koronavírus miatt nem valósult meg.

A Kis Duna sétány Esztergomban - Forrás. Google Streetview

A Hernádi Ádám vezette önkormányzat, még abban az időszakban kért árajánlatot a fényfestére, mikor a kormány még nem vonta vissza a koronavírus-járvány miatti, sokat támadott veszélyhelyzetet.

Úgy tudjuk, hogy a fényfestéssel a NER egyik kedvenc művészének, Ákos menedzserének cégét bízta meg az esztergomi önkormányzat, vagy legalábbis a Krokodil Rock Kft. egészen biztosan tett árajánlatot a Kis Duna sétány partszakaszának fényfestésére a Bottyán és Kossuth hidak közötti szakaszon.

Augusztus 20. előtt egy nappal az Igom írta meg, hogy a több tízmilliós látványosság a koronavírus veszélye miatt elmarad. A nyilvánosság számára itt véget ért a fideszes narratíva szerint a történet.

A jó hír a történetben az, hogy a fényfestés elkészült, csak nem idén láthatja a nagyérdemű, hanem majd jövőre, 2021-ben. A felhasznált képi- és hangzásvilág gondolom jövőre is aktuális lesz, ahogy a Duna partja is pontosan olyan lesz majd, mint idén, hiszen továbbra sem fenyegeti környezetét a gátépítés.

Vélhetően majd bekerülnek az önkormányzati üvegzsebbe a "százezres porcelánok" mellé ezek a milliók is és, akkor majd kiderülhet, hogy konkrétan hány millió forintot költöttek el az esztergomiak zsebéből egy három napos látványosságra a sötétben.

Mert az vitán felül áll, hogy bizotsan szép lesz az a néhány este, de lehet, hogy azokat a milliókat el lehetne költeni olyan dolgokra is, amelyektől nappal és hétköznap is szebb lehetne a város.


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s