h i r d e t é s

Ideiglenesen lezárják a szegedi Sándorfalvi útátjárót a Szeged-Hódmezővásárhely közötti tram-train miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ideiglenesen lezárják a szegedi Sándorfalvi útátjárót a Szeged-Hódmezővásárhely közötti tram-train miatt

2019. július 10. - 12:07

A Szeged és Hódmezővásárhely közötti szakaszon épül Magyarország első integrált villamos és nagyvasúti tram-train rendszere. 

Illusztráció: tramtrain.hu

A kivitelezési munkálatok miatt július közepétől augusztus közepéig ideiglenesen lezárják Szegeden a Sándorfalvi út és a Szeged-Békéscsaba vasútvonal keresztezésében található útátjárót.

A munkavégzésre 2019. július 15. és 2019. augusztus 13. között kell számítani.

Ebben az időszakban a Sándorfalvi út és a Szeged-Békéscsaba vasútvonal keresztezésében található útátjárót teljes szélességében lezárják a közúti forgalom elől.

Figyelemmel a lakossági igényekre, a Vállalkozó a környékbeliek közlekedésének megkönnyítése érdekében az átjáró területén a gyalogos- és kerékpáros forgalmat az építési időszak alatt is biztosítja.

A gépjárművezetők számára a lezárás ideje alatt az M43-as autópálya érintett szakaszát (8. és a 11. kilóméterszelvények között: Szeged észak, Sándorfalva és Hódmezővásárhely, Szeged-Felsőváros) jelölik ki kerülőútként.

A lezárás ideje alatt a kivitelezést végző vállalkozó vágánybontási-, alépítményi-, majd felépítményi, valamint vágányszabályozási és útépítési munkákat is végez.

A tram-train új vonala a meglévő szegedi 1-es jelzésű villamosvonalból ágazik ki. A vonal a MÁV Zrt. 135-ös számú vonalán mintegy 22 kilométeres nagyvasúti pályáján folytatódik, amely teljesen átépül és bizonyos szakaszokon – ahol a vasútüzem megköveteli – a második vágány is kiépül. Továbbá Hódmezővásárhelyen új villamosvonal épül. Az egyvágányú hódmezővásárhelyi villamosvonalon 6 megálló létesül, ebből kettőnél és a végállomáson lesz kétvágányos forgalmi kitérő. A fejlesztés a közvetlen, átszállásmentes utazás menetidő megtakarításával és akadálymentes kényelmével, környezetbarát, biztonságos, így a közúti közlekedéssel szemben versenyképes megoldást nyújt.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában hazai költségvetési forrás felhasználásával valósul meg.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky