h i r d e t é s

Ideiglenes forgalmi rend változás várható az M3 mogyoródi szakaszán az új felüljáró építési munkálatai miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ideiglenes forgalmi rend változás várható az M3 mogyoródi szakaszán az új felüljáró építési munkálatai miatt

2019. március 11. - 13:23

A jövő héten megkezdődik az M3 autópálya 19. kilométerénél épülő felüljáró pályalemezének betonozása. 

Illusztráció: H. Szabó Sándor

A szükséges terelések kiépítésére 2019. március 12-én, kedden kerül sor. A munkálatok elvégzése miatt forgalmi rend változásra kell számítani az érintett szakaszon.

A terelés kiépítése Budapestről Nyíregyháza irányába vezető oldalon kezdődik, így 08:30-15:00 óra között időszakos forgalomterelések várhatóak az érintett, körülbelül 500 méter hosszú szakaszon. A Nyíregyházáról Budapest irányába vezető oldalon pedig 09:30-15:00 óra között számíthatnak az autósok az időszakos sávzárásokra.

A szükséges terelés kialakításához először a belső sáv ideiglenes lezárására kerül sor, majd a betonozás ütemének megfelelően ezeket megnyitják, hogy a külső és a leálló sávok időszakos lezárása is megtörténhessen. Ez idő alatt az autópálya mindkét oldalán legalább egy sávon, 80 km/h sebességkorlátozás mellett folyamatosan haladhatnak az autósok.

A forgalomterelések idején kérjük, fokozott figyelemmel vezessenek. Türelmüket és megértésüket előre is nagyon köszönjük.

A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új M3 autópálya csomópont, valamint a csomópont és az 2101. j. út közötti szakasz építése ütemtervnek megfelelően halad, a beruházás várható befejezése 2019 nyara.  Jelenleg a déli körforgalom csomóponti ágait érintő szegélyépítések zajlanak, folynak a vízépítési munkálatok, illetve sor kerül a vízelvezető árkok burkolására, hordalékfogók kialakítására, valamint az energiatörők telepítésére is.

A projekt uniós és hazai forrás felhasználásával az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból a NIF Zrt. beruházásában valósul meg.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s