h i r d e t é s

Idegenben Orbán Viktor

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Idegenben Orbán Viktor

2016. augusztus 01. - 09:41
0 komment

 

A magyar miniszterelnök fotósa érti a dolgát, a világ minden táján igyekszik esztétikus kampányfotókkal frissíteni Orbán Viktor Facebook-oldalát - a 444 összeállítása.

  • Távoli országok és más kultúrák hivatalos fotósai viszont gyakran egyáltalán nem teszik oda magukat, amikor a magyar miniszterelnököt és kíséretét fotózzák.
  • Macedóniától Indonéziáig megörökítettek furcsa pillanatokat, amiket a „Magyarország miniszterelnöke” szókapcsolat Google-fordításaival lehet könnyen megtalálni.

Komor nap Macedóniában

Orbán Viktort 2013 decemberében Macedóniában kitüntették, mégsem tűnt túl boldognak:

Kőkemény szaúd-arábiai stílus

Bezzeg Rijádban a rendszeres visszatérő vendég, Orbán Viktor 2014-ben így nyitotta meg az Arab-magyar Gazdasági Fórumot:

Én és én meg az Irán

Orbán Viktor büszkén Avicenna középkori muszlim orvos szobrának avatóján, 2015 novemberében, egy teheráni műszaki egyetemen.

Méltóságteljesség Indonéziában

A miniszterelnök februárban járt a nejével és az üzletembereivel járt Jakartában, ahol a Facebook-fotói alapján hatalmasat turnézott.


Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Egyiptom

Orbán Viktor a múlt hónapban tárgyalt Egyiptomban, és találkozott a kopt egyház vezetőivel is. Egyiptomi oldalak szerint arról beszélt, hogy Magyarország kopt családokat fogadott be, és állítása szerint Budapesten találkozott velük: csodálatos emberek, és a magyar állam segített nekik, amennyire csak tudott.

Ehhez képest tavaly októberben kiderült, hogy a Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter által emlegetett több ezer befogadott kopt keresztény semmilyen statisztikában nem tűnt fel, de Rétvári Bence államtitkár szerint tényleg befogadtuk őket, csak olyan gyorsan elmentek az országból, hogy a magyarországi kopt egyház vezetője sem hallott róluk.

Júniusban többek között Lévai Anikó, Tuzson Bence és Kerényi Imre is vele volt.

Mongolos vendégszeretet

Idén januárban fotón is fennmaradt, hogy a repülőről leszállva azonnal megetették.

Később közös kép közös kép is készült a kislánnyal, akinek kezet is csókolt.

Főhajtás a szobor előtt.

Ezután a mongol miniszterelnököt dominálta le.

Egyébként már 2014-ben készült egy feszült közös képe itthon Cahiagín Elbegdordzs mongol elnökkel. (Rejtély, hova tűntek a nyakak.)

Ha Kínában vagy, legyél olyan, mint a kínaiak

A legfurcsábbak talán azok a képek, amiket kínai fotósok készítettek, és mintha manipulálták volna őket. Legalábbis az európai vezetők szemével valami nem stimmel, ahogy az ezen a 2011-es fotón is látszik, amikor Orbán a Parlamentben fogadta Ven Csia-pao akkori kínai miniszterelnököt:

De talán még szembeötlőbb a változás ezen a 2014. decemberi, a Budapest–Belgrád vasútvonalról szóló tárgyalásról készült fotón:

Tavaly novemberben Orbánt a tanárok és a diákok meleg tapssal köszöntöttékegy iskolában, ahol a kínai gyerekek már két hónapja tanultak magyarul, és elénekelték az Egy boszorka van, három fia van című dalt is.

A kínai forrásokból egyébként Szijjártó Péter külügyminiszterről is meg lehetett tudni egy apró érdekességet. Amikor tavaly május 1-én átadta az Air China első Budapest–Peking járatát, akkor a magyar nyelvű tudósításoklegfeljebb ennyi információval szolgáltak:

„Jost Lammers vezérigazgató úr a Budapest Airport nevében virággal köszöntötte Huo Yuzhen különleges képviselő asszonyt és a repülőgép személyzetének vezetőjét, valamint egy Rubik kockát formázó tortát adott át a személyzetnek. Két népi öltözetet viselő magyar lány pogácsát kínált az utasoknak, igen szívélyes fogadtatást nyújtva a kínaiak számára. A kiemelt vendégek belülről is megtekintették a repülőgépet.”

Az már csak kínai forrásból derült ki, hogy Szijjártó Péter a kisfiát is elvitte, és megmutatta neki a pilótafülkét:

Bónusz: az azeri izé

Amikor Orbán Viktor Magyarország egyik nagy szövetségesénél járt, Lévai Anikó hivatalos látogatáson vett részt a Zaha Hadid-tervezte Heydər ƏliyevKözpontban, ahol megtekintett egy nagy véres gennyet.

A tanulság, hogy a miniszterelnök hivatalos fotósa minden forintot megér.

 

444.hu

 


 

Kommentek

h i r d e t é s