fbpx Hűvössel és napsütéssel folytatódik az ősz | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hűvössel és napsütéssel folytatódik az ősz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hűvössel és napsütéssel folytatódik az ősz

2021. október 23. - 06:02

 

Egyre több napsütés és hideg reggel várható.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, erősebben felhős körzetek a Dunántúlon lehetnek. Számottevő csapadék sehol sem várható. Többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalra nyugaton, délnyugaton foltokban pára, köd képződhet. Reggel -2 és +9 fok között alakul a hőmérséklet, gyenge fagy a derült északi völgyekben fordulhat elő. Délután 12-16 fokot mérhetünk.

Vasárnap napos, csapadékmentes időre van kilátás. Északkeleten és Sopron térségében élénk lehet a légmozgás. Hajnalban többfelé fagyhat, valamint pára- és ködfoltok is kialakulhatnak, délutánra pedig 11 és 15 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem lesz front térségünkben, de a hidegebb idő miatt görcsös- és ízületi panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét egyaránt előfordulhat. A szelesebb tájakon élők körében a fejfájásos panaszok fokozódhatnak, ingerlékenység, feszültség, nyugtalanság is jelentkezhet.

A szél ugyanakkor csökkenti hőérzetünket, de a naposabb idő javíthatja hangulatunkat, közérzetünket.

Nagy lesz a napi hőingás, és nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s