h i r d e t é s

Hűvös és változékony hétvége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hűvös és változékony hétvége

2021. március 20. - 05:56

 

Változékony idő várható, napsütéssel, felhősödéssel, záporokkal, hózáporokkal, napközben megerősödik, többfelé viharossá fokozódik majd az északi szél.

Szombat reggel több helyen előfordulhat havazás, hózápor, valamint helyenként pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben ismét többfelé kell számítani záporok, hózáporok kialakulására, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet, néhol apró szemű jég is eshet. A legtöbb napsütés északkeleten, keleten várható. A Dunántúlon sokfelé élénk, nyugaton erős lesz az északi-északnyugati szél.
Hajnalban 0 és -8, napközben 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, majd délután északnyugaton megnövekszik a felhőzet, de csak hószállingózás, esetleg jelentéktelen havazás fordulhat ott elő. Többfelé lehet élénk, helyenként erős az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és -9 fok között alakul, délután pedig 4-10 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Hidegfronti tünetek jelentkezhetnek, így görcsös panaszok, kopásos eredetű ízületi problémák és fejfájás fordulhat elő elsősorban. A szelesebb dunántúli tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos tünetek, ingerlékenység, nyugatlanság is jelentkezhet.

Alacsony lesz a hő- és komfortérzet.

Jellemző lehet a kedvtelenség, fáradtság, bágyadtság.

Vérnyomáspanaszok is előfordulhatnak.

Öltözzünk melegen, rétegesen, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s