h i r d e t é s

Hüvelykujjproblémák miatt visszavonult egy népszerű e-sportoló

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hüvelykujjproblémák miatt visszavonult egy népszerű e-sportoló

2021. január 24. - 06:40

 

A profi szintű gamerkedés minden fiatal álma, azonban az e-sportolás gyakran kellemetlen fizikai fájdalmakkal is járhat.

ZooMaa, azaz Thomas Paparatto - Forrás: People

A gaming iparban óriási pénzek forognak, a kompetitív videójátékok térnyerésével egyre többen döntenek úgy, hogy munka helyett inkább az e-sportnak szentelik az életüket bevételszerzés céljából.

Meglepő módon vannak átfedések a virtuális és a valódi sportok között, ezek közül pedig legfőképpen talán a karriert kettétörő sérülések említhetőek meg, amelyektől az összes profi gamer retteg.

A ZooMaa nicknéven a Call of Duty-ban népszerűvé vált tehetséges, 25 éves Thomas Paparatto e-sportoló kedden jelentette be a Twitteren, hogy örökre búcsút int a versenyszerű gamingnek, mivel szűnni nem akaró csukló- és hüvelykujjfájdalmakkal küzd, amelyek hátráltatják a precíz játékban – adta hírül az NBC News.

Bár Paparatto sérülése a csonttörésekhez és agyrázkódásokhoz képest kevésbé tűnik veszélyesnek, mégis meghatározónak bizonyult a fiatal férfi szempontjából, hiszen visszavonulásával lényegében elveszítette állandó munkahelyét, mivel így már többé nem lehet tagja az őt foglalkoztató profi e-sport csapatnak.

Mark Griffiths, a Nottingham Trent University nemzetközi gamer kutatóintézetének igazgatója a lap megkeresésére elmondta, "Minden sportba több ezer órát ölhetnek a versenyzők, ezért sajnos előfordulhat, hogy időközönként lesérülnek – ez alól az e-sport sem jelent kivételt."

A személyes tragédiákon kívül az egyre terjedő, karriert befolyásoló sérülések akadémiai perspektívából szintén érdekes kutatási területnek bizonyulhatnak, ezt az oxfordi internetintézet professzora, Andrew Pryzybylski is megerősítette:

"Mindannyian izgatottan figyeljük az e-sport események alakulását, hiszen a virtuális megmérettetések már nem csupán egy bizonyos réteget szólítanak meg, hanem bekerültek a mainstream médiába is." (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s