h i r d e t é s

Hűtőszekrény, az évekre szóló döntés

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Hűtőszekrény, az évekre szóló döntés

2021. június 25. - 11:22

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a hűtőszekrény hosszú évekig kielégíti majd az igényeinket, ha körültekintően választunk. Nincs annál bosszantóbb, mint mikor megvásároljuk a hűtőszekrényt és rájövünk nem gondoltunk át alaposan minden szempontot.

A kombinált hűtőszekrények rejtelmei

A kombinált hűtőszekrények mindegyike fagyasztóval is rendelkezik. Épp ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy alul, vagy felül fagyasztós hűtőszekrényt szeretnénk-e vásárolni. Azoknál, ahol a fagyasztó alul helyezkedik el általában fiókos elrendezésről beszélünk, atgoltság szempontjából pedig általában két fiókról. Ezekben általában több élelmiszer fér el, mint a felül fagyasztó típusokban, mégis érdemes körültekintően vásárolni.

Hiszen sem az idősebbek, sem az egyéb mozgásszervi panasszal rendelkező vásárlók nem, vagy csak nehezen tudják majd használni, hiszen folyamatosan le kell hajolni, ami nem kis terhet, fájdalmat jelenthet.

Számukra azt a hűtőszekrényt javasoljuk, amelyiknél a fagyasztó felül helyezkedik el. Ez minden esetben polcos kivitel, térfogatát tekintve valamivel kisebb, mint a fiókos társai, de kényelmesen elérhető és az élelmiszer is átláthatóan pakolható.

A méret a lényeg

Ahhoz, hogy egy hűtőszekrényt hosszú évekig örömmel használjuk, érdemes átgondolnunk, milyen igényeink vannak a méret függvényében. A hűtőszekrény tárolási kapacitása ugyanis az egyik legfontosabb szempontok egyike. Ha túl kicsit vásárlunk, nyilván csak bosszúságot okoz majd, hiszen nem fér el benne minden, amit hűteni szeretnénk, ha pedig túl nagyot, akkor csupán feleslegesen hűt, ezzel energiát vesztünk és az áramszámla többletet is feleslegesen fizetjük majd.

Az energiatakarékosság mindenekelőtt

Amikor hűtőszekrényben gondolkodunk nem mellékes az energiatakarékosság szempontja sem. Ma már szinte kivétel nélkül csak A és A+-tól A+++-ig terjedő energiatakarékos hűtőszekrényt találunk.

Mivel szinte ez az egyetlen olyan háztartási eszközünk, amit szinte sosem helyezünk áramon kívül, tehát folyamatosan fogyaszt, különösen fontos az energiatakarékosság.

A gyártók éppen ezért különösen odafigyelnek, hogy minél kisebb energiafelhasználású hűtőszekrényeket gyártsanak, így mi is széles kínálatból választhatunk. Érdemes alaposan megfontolni az energiatakarékosság szempontját és A+-on felül vásárolni, mert bár valamivel többe kerülnek, mint az A vagy A+-os hűtőszekrények, a havi áramszámlákon visszahozzák a befektetett összeget.

A hűtőszekrény helye

Ha már az energiatakarékosság szempontjainál tartunk, fontos megemlítenünk azt is, hogy korántsem mindegy, hová helyezzük a hűtőszekrényünket. Általában a lakás legmelegebb helységében, a konyhában kap helyet. Ha ezt még azzal is tetézzük, hogy olyan helyet találunk neki, ahol közvetlen napfény is éri, könnyen érezhetjük majd, hogy nem pénztárcabarát a hely. Épp ezért igyekezzünk olyan sarkot találni a hűtőszekrénynek, ahol nem éri közvetlen napfény és hamar tapasztalhatjuk majd, hogy az energiatakarékos hűtőszekrényünk valóban behozza a ráfordított összeget.

No Frost

Mit is jelent? A legújabb technológiának köszönhetően a hűtőszekrényekben tárolt élelmiszerek gyorsan lehűlnek, így nem kell attól tartanunk, hogy a a behelyezett zöldség-gyümölcs veszít a vitamintartalmából. A No Frost technológiának köszönhetően pedig a hűtőszekrény eljegesedésétől sem kell tartanunk, hiszen a gyors hűtés nem engedi a pára lecsapódását, így az eljegesedés, a folyamatos leolvasztás kálváriája is elmarad. Ma már a legújabb hűtőszekrények mindegyike rendelkezik ezzel a technológiával.

Kétkompresszoros hűtőszekrények

A kétkompresszoros hűtőszekrények ékes példái annak, hogy a gyártók valóban figyelembe veszik a családok szinte minden életkörülményeit. Ez esetben a hűtőszekrény hűtő és fagyasztó része két külön kompresszorral működik, egymástól teljesen függetlenül. Ezáltal lehetőségünk nyílik arra, hogy ha hosszabb időre elmegyünk, a hűtő polcairól kipakolva és kikapcsolva annak működését, a fagyasztó menjen csak. Ezzel is energiát és persze pénzt spórolva meg a családi kasszába.

A design, ami nem mellékes

Ma már nem csak a méret, de a kinézet is különösen fontos lehet a hűtőszekrények választásakor. Megtalálható a hófehér, az Inox, a piros és megannyi szín a hűtőszekrények palettáján, ugyanúgy, mint a beépíthető típus is, ami valóban illeszkedik a konyhánk stílusához. Míg a szabadon álló hűtőszekrények valamivel kevesebbe, addig a beépíthetők többe kerülnek, érdemes mindenképp itt is hosszútávban gondolkodni. Amennyiben gyakran változtatjuk a konyhánk stílusát, érdemes szabadon álló hűtőszekrényben gondolkodnunk a beépíthető helyett, hiszen ebben a típusban is számtalan lehetőséggel találkozunk és kellő körültekintéssel elérhetjük ugyanazt a stílust, mint amit a beépített hűtőszekrényekkel szerettünk volna.

A hűtőszekrényeket átlagosan 10-15 évre vásárolják a családok. Épp ezért nem mindegy, milyen szempontok alapján választják ki azt, ami akkor is kényelmes szolgálatot tesz, ha gyarapodik a család. Épp ezért érdemes a fent leírt lehetőségeket szem előtt tartva jól átgondolni a hűtőszekrény vásárlását, hogy hosszútávon és a megváltozott körülményekben is öröm legyen a használata.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s