h i r d e t é s

Húsvéti aláírásgyűjtés Fidesz-módra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Húsvéti aláírásgyűjtés Fidesz-módra

2019. április 20. - 13:14

Sonkaszegő fesztivál van Esztergomban, mikor is gondolt vagy gondoltattak egyet Zoltai Dániel és Steindl Balázs fideszes ex-képviselőkkel és kiirányították magukat néhány támogató aláírásért a városközpontba. 

Húsvéti aláírásgyűjtés Esztergomban

Szomorú, hogy a Fidesz pultjától alig 30 méterre aludt valaki, aki még nem érzi, hogy a Fidesznek „Brüsszelben is Magyarország az első!”

Ezt jól mutatja az a minapi kormányhatározat, amely a  legfrissebb támogatási adatok alapján

a 7 évre járó EU-pénzek teljes egészét elosztotta már a nyertesek között.

9196 milliárd brüsszeli forintot osztott szét a kormány április elejéig!

Közben a NER helyi szócsöve indított egy szavazást, amelyen téti nélkül – gondolom „naugyéra” hajtva – azt kérdezi, hogy „sikeres lesz ősszel az esztergomi ellenzéki összefogás az önkormányzati választáson?”

Rémesen demagóg a kérdés, úgy érzem, hogy itt nem egy ellenzéki összefogásról van szó, hanem arról, hogy szövetségbe kezdenek rendeződni a nem fideszesek. Egészen biztos vagyok abban, hogy „csak a Fidesz” gondolkozik még mindig pártban, rajtuk kívül a többség már Esztergomban gondolkozik.

A legnagyobb különbség talán az, hogy amíg a Fidesz olyan, mint egy futballcsapat, amelyben mindenki játszik mindent, addig a Fideszen kívüli világ nem zárt, hanem nyitott, nem kirekesztő, hanem befogadó, nem elitista, hanem emberi, vicces és nem ijesztgető és nem narancssárga, hanem színes. Na ezek azok a dolgok, ami a Fideszből hiányoznak. Öreg, kopott, megosztó és listázó.

Már annyiféleképen próbálkoztak és láthatóan nem bírnak a feladattal. Lényegében a rendszerváltás óta többségük van Esztergomban, milliárdos adóbevétellel, mégsem képesek irányba tenni a várost. A jelenlegi testület leginkább abban erős, hogy a közepesnél talán egy gyűszűnyivel jobban kivitelezett kötelezően ellátandó feladataikat képesek meglepetésnek és „ajándéknak” becsomagolni. Gondolok itt elsősorban a látható „fejlesztésekre”, például a mindent utolérő és elfedő térkövezésekre.

És, ha városunkba látogat egy „nagy ember”, akkor az csak két dologról szól. A politikai érdekből tett ígéretek feltétel nélkül való elfogadása és a helyi sikerpropagandába való beillesztéséről és arról a típusú szervilitásról szól, amely láthatóan nem jó Esztergomnak.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s