fbpx Húgyban, sz*rban utazunk: gyomorforgató dolgok zajlanak a budapesti villamosokon – fotók | CIVILHETES

h i r d e t é s

Húgyban, sz*rban utazunk: gyomorforgató dolgok zajlanak a budapesti villamosokon – fotók

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Húgyban, sz*rban utazunk: gyomorforgató dolgok zajlanak a budapesti villamosokon – fotók

2019. február 14. - 06:27

 

Vérhast és hepatitiszt is összeszedhetünk a napi több százezer utast szállító 4-es, 6-os villamoson, amit rendszeresen összepiszkítanak önkívületben fetrengő potyautasok. - írja a blikk.hu.

Forrás: blikk.hu

A járműveket nem egyszer kell azért kiállítani a forgalomból, hogy kitakarítsák és fertőtlenítsék a fekáliától – számoltak be lapunknak nevük elhallgatását kérő BKV-s dolgozók.

A villamosvezetők megelégelték a koszt, a bűzt, a tétlenséget, s kétségbeesve számoltak be a Blikknek az áldatlan állapotokról.

– Ezek az emberek ordibálnak, agresszívek, miattuk nem tud az idős néni leülni, mert ők ott kocsmáznak három körön át. Ha összepisilik a villamost, az utasokat leszállítjuk, majd kocsiszínbe visszük fertőtlenítésre a járművet. A többi utas ebből annyit vesz észre, hogy nem jön a villamos. A végállomáson ott vannak ugyan a közterület-felügyelők, de inkább messziről elkerülik ezeket az embereket

– dőlt a panasz a BKV-sokból.

A BKV vezetése tud a bajokról, mégsem történik semmi.

– Jeleztük többször az igazgatósági üléseken. Éjjel vannak ugyan biztonsági őrök a járatokon, de ők sem tehetnek sokat, mert nincsenek olyan jogosítványaik, mint a rendőröknek. Pedig arra is volt már példa, hogy egy nap többször ki kellett vonni villamost a forgalomból takarítás miatt

– erősítette meg Kukor Gyula szakszervezeti vezető.

A szakember szerint megoldás lehetne, ha időszakosan rendőröket állítanának legalább éjszakára a Combino villamosokra, hiszen nemrégiben az 1-es villamosról és megállóiból is eltűntek a drogosok az egyenruhások jelenléte miatt.

Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke szerint az üzemeltető, vagyis a BKV dolga megteremteni a biztonságos és egészséges utazási feltételeket: a biztonsági őröknek intézkedniük kellene.

A nagykörúti villamoson uralkodó helyzet járványügyi probléma is. Ócsai Lajos járványügyi szakértő a fertőzésveszélyre figyelmeztet.

– Elsősorban undorító, nem társadalomba illő cselekedet. De, ha az illető valamilyen fertőzésben szenved, és valaki ezután hozzáér az üléshez, nem tud kezet mosni utazás közben, megfertőződhet akár hepatitisszel, vérhassal, kalicivírussal is

– magyarázta a szakember.

Kerestük a BKV-t és a BKK-t az ügyben, de egyelőre nem kaptunk tőlük választ.

Képek forrása: blikk.hu

Bejárják az egész várost

Nem csak budapestiek, hanem a vidékről a fővárosi Nyugati pályaudvarra érkezők is rendszeresen használják a 4-es, 6-os villamost. Ez a világ legforgalmasabb villamosvonala, naponta több százezezren utaznak rajta. Érinti a turisták által szívesen látogatott Margit szigetet, és jókora szakaszon a pesti Nagykörúton halad, amely szintén a külföldiek kedvelt tartózkodási helye Budapesten. 2006–2007 óta járnak a vonalon a Simens által gyártott Combinók, amelyek darabonként mintegy 1 milliárd forintba kerültek.

blikk.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s