h i r d e t é s

Hosszú időre visszatér a strandidő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hosszú időre visszatér a strandidő

2020. augusztus 06. - 05:55

 

A következő napokban igazi strandidőre van kilátás, a hőmérséklet szinte mindenhol meghaladja a 30 fokot. Legfeljebb néhol alakulhat ki egy-egy frissítő zápor - írja az Időjárás.hu

Délelőtt csökken a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap. Csapadék nem várható. 

Délután sok napsütés melegíti a levegőt, csapadék nem alakul ki. Időnként megélénkül az északkeleti szél, a legmagasabb hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön melegszik az idő, de a rekkenő hőség még nem tér vissza. Az ország nagy részén 25 és 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, és számottevő csapadék sem várható.  - írja a meteoklinika.hu

Ha azonban az átlagosnál érzékenyebben reagál a melegedésre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. Ismét egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot. A napi teendők elvégzése közben is figyelmetlenség fordulhat elő, ezért időnként mozogjon egy keveset, tegyen egy rövid sétát a friss levegőn, jót tesz az oxigén.

Szabadtéri tevékenységek: A Dunántúlon helyenként ingerlékenység és enyhébb fejfájás is felléphet Önnél, ha érzékeny a szélre, de az élénk légmozgás felfrissítheti a hőségben. A naposabb időben jó hangulatban telhet a napja, a kevésbé szeles tájakon pedig jelentősen javul a komfortérzete is.

UV-sugárzás: A déli órákban lehetőleg kerülje a tűző napot, ugyanis a 7-es értéket meghaladó, vagyis nagyon erős UV-sugárzás várható! Ha elengedhetetlen, hogy kint legyen a szabadban, akkor legalább 30-as faktorszámú fényvédő szerekkel védje bőrét! A napszúrás veszélye is fennáll, jó, ha van a fején könnyű sapka, kalap, szeme épségére pedig napszemüveggel vigyázzunk! A kisgyerekre, idősekre a szokottnál is körültekintőbben figyeljen, emellett nem szabad elfelejteni, hogy a vízpartokon fokozódik a bőrt érő sugárzás-dózis!

Pollen: Az allergiásoknak rossz hír, hogy tovább növekszik a levegő pollenkoncentrációja. A parlagfű többeknél okozhat akár intenzív panaszokat is, a szabadban való sportolás, futás pedig fokozhatja a tüneteket. Segíthet, ha gyakrabban mos hajat, a szellőztetést pedig a korareggeli vagy az esti órákra időzítse! Orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést tapasztalhat, a panaszok a délutáni órákban jelentkezhetnek legerősebben.

Közlekedés: A közlekedésben a meleg miatti szétszórtság, bágyadtság növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Tartson gyakran pihenőt, ilyenkor frissítse fel magát! A járművek belseje percek alatt felforrósodhat, ne hagyjon kisgyerekeket és állatokat az utastérben még rövid időre se!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s