fbpx Hol lesznek a szuperkórházak? - megszólalt az államtitkár | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hol lesznek a szuperkórházak? - megszólalt az államtitkár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hol lesznek a szuperkórházak? - megszólalt az államtitkár

2016. június 01. - 13:52
0 komment

 

Észak- és Dél-Pesten egy-egy mamutkórházzal, a budai oldalon pedig legalább egy nagyobb beruházással számol az egészségügyi államtitkárság - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az Origónak - írja a Napi.hu.

Fotó: Europress / Napi.hu

Az új budapesti szuperkórházra az államtitkárságnak nincs atombiztos terve, csak javaslatai, amelyekkel már kétszer jártak a kormánynál, ahol "lefőzték, mint a kávét", mivel kiérlelt, kompromisszummentes megoldást szeretnének - mondta a portálnak adott interjújában többek között Ónodi-Szűcs Zoltán.

Az interjúból kiderül, Észak- és Dél-Pesten számolnak egy-egy mamutintézménnyel, és legalább egy nagyobb beruházással a budai oldalon, ám az államtitkár számít rá, hogy a helyszín kiválasztása még sok vitát vált ki.

Budán is kell két főkórház

Budán két főkórháznak is lenne jogosultsága: egy központinak, ami Északkelet-Dunántúlt is ellátja, hiszen az itt lakók a BAH-csomópont környékén érik el Budapestet. És egy másik központnak, ami a Közép-budai hegység kapacitását is lefedi.

Az államtitkár szerint a Déli pályaudvar és a Testnevelési Egyetem felszabaduló területei is szóba jöhetnek, de a jelenlegi várostervezési trend szerint minden felszabaduló zónát parkosítani kell. Ónodi-Szűcs egyetért, azzal, hogy ami épül, az minél kijjebb, ne a belvárosban valósuljon meg.

 

napi.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s