h i r d e t é s

Hogyan vigyük fel helyesen a kerámia bevonatot autónkra 3 lépésben?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hogyan vigyük fel helyesen a kerámia bevonatot autónkra 3 lépésben?

2022. június 17. - 13:36

Gyakran felmerülő kérdés az autótulajdonosok körében: hogyan vigyem fel helyesen a kerámia bevonatot gépjárművemre? A művelet nem különösebben bonyolult, a tartós fényezésvédelem érdekében azonban mindenképp követni kell néhány instrukciót. Ha nem kapkodunk és betartjuk az összes utasítást, egész biztosan elégedettek leszünk a végeredménnyel.

Első lépés: a felület előkészítése

kerámia bevonat telepítése előtt elvégzett felület-előkészítő munkálatok kulcsfontosságúak, ugyanis alapjaiban határozza meg munkánk gyümölcsét.

Mosás

Mindenekelőtt alaposan le kell takarítani az autót, ami egy előmosást, majd egy érintéses mosást jelent. Mossuk le a járművet vízzel, majd tegyünk a vödörbe autósampont. Mártsuk bele az autómosó szivacsot és alaposan tisztítsuk meg a karosszériát. Távolítsuk el az autón lévő összes felületi szennyeződést (röprozsdát, kátrányt, gyantát, zsírt stb.), majd hagyjuk a járművet megszáradni.

Amikor ezzel megvagyunk, egy puha mikroszálas törlőkendővel itassuk fel a maradék nedvességet az autóról, majd hagyjuk pár órát száradni egy árnyékos vagy zárt helyen. Erre azért van szükség, hogy a karosszériát ne érjék a nap UV sugarai, amelyek miatt vízkőfoltos jelennének meg a felületen.

Gyurmázás és polírozás

A szárítást követően következhet egy újabb tisztítási folyamat – ezúttal autókozmetikai gyurmával. Mártsuk vízbe, majd határozott, de nem túl durva mozdulatokkal kezdjük el takarítani autónk karosszériáját, amíg alaposan le nem takarítjuk a szennyeződésektől az autót (egy gépjármű teljes megtisztításához kb. 20 grammnyi gyurma elegendő).

Miután ezzel is megvagyunk, polírozzuk le autónkról a kisebb karcolásokat, a művelet végeztével pedig távolítsuk el a felületről a polírmaradványokat. Amennyiben nincsenek karcok a járművön, a gyurmázás és a polírozás nem kötelező – fontos azonban megjegyezni, hogy a kerámia bevonat akkor tudja kifejteni maximális hatásfokát, ha nem hagyjuk ki ezeket a lépéseket sem.

Második lépés: vigyük fel a kerámia bevonatot

A kerámia bevonat telepítése előtt rázzuk meg a palackot, majd cseppentsünk 8-10 cseppet a felhordó korongra. Ezután keresztirányban vigyük fel és terítsük szét a karosszéria elemen – lehetőleg egyszerre csak 50x50 cm-es részen végezzük el a műveletet.

Ha felvittük az egyik munkaterületre a készítményt, hagyjuk megkötni, majd töröljük le egy mikroszálas törlőkendővel. Az olyan kiváló minőségű kerámia bevonatoknak, mint például a Gtechniq nanotechnológiás termékeknek maximum 3 percre van szüksége, hogy megfelelően hozzátapadjon a felülethez.

Harmadik lépés: hagyjuk rendesen megszáradni

A legutolsó feladat egyben a legkönnyebb is, viszont sokan nem fordítanak neki elég figyelmet. Mindössze annyit kell tennünk, hogy 24 óráig – prémium kerámia bevonatok esetében 12 óra is elegendő - hagyjuk a kerámia bevonatot dolgozni anélkül, hogy hozzányúlnánk az autóhoz. Ha követjük a fenti lépéseket, biztosíthatjuk gépjárművünk számára a megfelelő fényezésvédelmet. Nem utolsó sorban pedig megspórolhatjuk azt a pénzt is, amelyet egy szakemberre költenénk a művelet elvégzéséért.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s