h i r d e t é s

Hogyan védd meg az iPaded?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hogyan védd meg az iPaded?

2020. december 07. - 11:38

Lehet, hogy rajongsz az Apple termékekért, vagy szerettél volna egy exkluzív táblagépet, vagy egyszerűen csak beleszerettél egy iPadbe. Mindegy, hogyan jutottál hozzá, ha iPadet vettél, akkor biztosan magasak az elvárásaid a kiegészítőkkel kapcsolatban is, és ha van egy ilyen készüléked, akkor érdemes gondoskodnod annak védelméről is. Az iPad védelmének témájában mélyedünk el egy kicsit ebben a cikkben.

Forrás: phonelinestore.hu

Az iPad fizikai védelme

Az Apple termékek kifejezetten az exkluzív árkategóriába tartoznak, éppen ezért az alkatrészek árai, ezáltal a javítási költségek is magasak. Érdemes tehát védeni az iPadet a sérülésektől. A fizikai védelem legegyszerűbb és leghatásosabb eszköze a kijelzővédő fólia. Az üvegfólia nagyobb védelmet ad, mint az egyszerű műanyag fólia. Lehetőség szerint legyen mindig tartalékban egy fóliád, mert sokszor előfordul, hogy egy váratlan esemény miatt le kell cserélni. A Phonelinestore webáruházában többféle iPad fóliát találsz.

A fizikai védelem másik eszköze a védőtok. Az iPadhez is többféle anyagú és kivitelű tokot lehet kapni. A tableteknél nem annyira terjedtek el a szilikontokok, amelyek csak a tablet peremét és hátát fedik le. Sokkal elterjedtebbek a kihajtható, állványként is használható megoldások vagy a billentyűzetet is tartalmazó tokok. Ezek a védelmi funkción túlmenően praktikusak is.

Szintén a fizikai védelemhez tartozik, hogy vigyázunk az iPadre, nem hagyjuk őrizetlenül, nem tesszük az asztal szélére vagy más veszélyes helyre.

Egyéb védelmi lehetőségek

Használj jelszót vagy más egyedi azonosítási módszert, például ujjlenyomatot, íriszdiagnosztikát az iPad zárolásának feloldásához. Ez a fajta védelem megakadályozza az illetéktelen felhasználókat az alkalmazások és információk elérésében. Ez azonban csak korlátozott védelmet nyújt; megkerülhető.

Fontold meg az adatok automatikus törlésének engedélyezését. Beállíthatod az iPadet úgy, hogy 10 sikertelen jelszókísérlet után törölje az eszköz összes felhasználói adatát. Az, hogy ez jó-e vagy rossz, az az adatmentés minőségétől függ, és attól, hogy mekkora valószínűséggel léped túl a 10 sikertelen próbálkozást.

Az iPad lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy korlátozza az eszköz bizonyos funkcióit, például a Safarit, a YouTube-ot, az alkalmazások telepítését és az explicit médiatartalmakhoz való hozzáférést.

Használj VPN-t! Az iPad lehetővé teszi az összes Wi-Fi-forgalom titkosítását egy virtuális magánhálózat (VPN) szolgáltatás segítségével.

Szerezd meg a MobileMe alkalmazást! Bár kissé drága, kezdetben évi 99 dollár, az Apple MobileMe szolgáltatása számos lehetőséget kínál az adatok szinkronizálásához, biztonsági mentéséhez és védelméhez. Ha az iPadet ellopták vagy elveszett, akkor hozzáférhetsz a MobileMe-hez egy számítógépről, és megjelenítheted az eszköz helyét a térképen annak megtalálása érdekében.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s