h i r d e t é s

Hogyan kell használni a befektetési alkalmazásokat

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Hogyan kell használni a befektetési alkalmazásokat

2022. május 24. - 19:41

A befektetés ijesztő feladatnak tűnhet, különösen, ha kezdő vagy. A jó hír azonban az, hogy léteznek olyan befektetési alkalmazások, amelyek segítenek leküzdeni a legtöbb hagyományos akadályt.

De mik a befektetési alkalmazások? Hogyan segítik a vagyon növekedését a befektetésen keresztül? Nézzünk meg néhányat a legjobb befektetési alkalmazások közül és vizsgáljuk meg, hogyan működnek.

Mik a befektetési alkalmazások?

A múltban a befektetés gyakran nehézkes folyamatnak tűnt. Lehet, hogy jelentős pénzösszegre volt szükség a kezdéshez és általában személyesen vagy telefonon kellett befektetési brókerrel együttműködni.

Ma, a legjobb befektetési alkalmazások a technológia segítségével hozzáférést adnak olyan eszközökhöz, amelyek célja, hogy segítsenek a legjobb befektetésekkel vagyont építeni és végezni legjobb kriptovaluta kereskedés.  Bizonyos esetekben már a zsebpénzéből is elkezdhetsz befektetni és senkivel sem kell beszélned, ha nem akarsz.

A befektetési alkalmazások segítségével egy könnyen navigálható felületen keresztül juthatsz el a brókerekhez. Egyszerűen csatlakoztatsz egy fizetési forrást, például egy bankszámlát, majd eldöntöd, hogy mibe szeretnél befektetni. A választott alkalmazástól függően az online brókerrel elvégeztetheted a nehéz munkát és kiválaszthatja a befektetéseket helyetted vagy egyszerűen vásárolhatsz részleges részvényeket is.

Amikor befektetési számlát nyitsz bármelyik alkalmazással, van néhány információ, amit könnyen elérhetővé kell tegyél, többek között:

 • Név
 • Társadalombiztosítási szám
 • Cím
 • Telefonszám
 • e-mail cím
 • Születési dátum
 • Valamilyen állam által kiállított személyi igazolvány, általában jogosítvány vagy útlevél
 • Munkahelyi státusz

Sok befektetési alkalmazás kérhet információt az éves jövedelmedről és a számlával kapcsolatos céljaidról is. Valószínűleg egy rövid kérdőívre is válaszolnod  kell majd, amely segíthet az alkalmazásnak kitalálni, hogy mi lehet megfelelő a számodra. Ez különösen igaz akkor, ha robot-tanácsadót használsz.

A befektetési alkalmazások előnyei és hátrányai

Előnyök

 • Alacsony minimális befektetés
 • Egyszerű használat
 • Alacsony díjak és jutalékok

Hátrányok

 • Személyre szabott pénzügyi tanácsadás hiánya
 • Néha a "beépített" díjak összeadódhatnak
 • A számlatípusok és befektetések korlátozottak lehetnek

5 tipp a befektetési alkalmazások használatához

1. Fontold meg a robot-tanácsadókkal való kezdést

Léteznek robot-tanácsadók, amik kezelik a profilodat, ezek egy jó kiindulópontot jelenthetnek. Az elején nehéz lehet, ha megpróbálod kiválasztani a saját befektetéseidet. Ha van havi néhány száz dollárod, amit félre tudsz tenni befektetésre, a robot-tanácsadó megkönnyíti a dolgodat és segíthet elkezdeni a vagyonépítést. Miután volt időd megtanulni, továbbléphetsz más befektetési alkalmazások és stratégiák felé.

2. Tudd, mik a céljaid

Mielőtt befektetni kezdenél tudnod kell mik a céljaid. Ha nyugdíj megtakarítást szeretnél, meg kell győződnöd arról, hogy az általad választott befektetési alkalmazás adókedvezményes nyugdíjszámlát kínál. Azok számára, akik más célra gyűjtenek, jó választás lehet egy adóköteles számla vagy egy olyan alkalmazás, amely megtakarítási terméket is tartalmaz. Válassz olyan befektetési alkalmazást, amely segít a céljaid elérésében.

3. Állíts be automatikus befektetéseket

Helyezd előtérbe befektetéseidet az  automatikus befektetések beállításával. A legjobb befektetési alkalmazások közül sok lehetővé teszi az automatikus befektetések beállítását, például heti 25 dollár befizetését. A pénz automatikusan átkerül a bankszámládról és segít növelni a portfóliódat.

4. Lendítsd fel a “roundup”-okat

Ha olyan befektetési alkalmazást használsz, amely “roundup”-okat tartalmaz, mint például az Acorns vagy a Stash, növeld az összeget. Az Acorns esetében például bekapcsolhatod a 2x vagy 3x “roundup”-okat. Tehát ha 1,50 dollárt költesz és be van kapcsolva a 2x, akkor 0,50 dollár helyett 1,00 dollárt kapsz a befektetésért. Így fokozatosan növelheted a befektetéseidet.

5. Változtass szükség szerint

Ahogy egyre többet tanulsz a befektetésről, úgy válthatsz különböző befektetési alkalmazásokra. Használd ki a lehetőséget, hogy a robot-tanácsadókkal kezdd el és alakítsd ki a tervedet, ezután pedig változtass a dolgokon. Ha további funkciókra, számlákra vagy egyéb lehetőségekre van szükséged, ne félj új számlát nyitni egy másik alkalmazással és átutalni a pénzedet.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s