fbpx Hivatalosan is elismerte Joe Biden az 1915-ös örmény népirtást | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hivatalosan is elismerte Joe Biden az 1915-ös örmény népirtást

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Hivatalosan is elismerte Joe Biden az 1915-ös örmény népirtást

2021. április 25. - 06:17

 

Egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden megegyezett Recep Tayyip Erdogan török elnökkel egy júniusi találkozóban, közleményben nevezte népirtásnak az 1915-ös etnikai tisztogatásokat, annak ellenére, hogy NATO-szövetségeseik jelezték, ez ártani fog a kapcsolatuknak.

Joe Biden - Forrás: Gage Skidmore / wikipedia

A török fél tiltakozása ellenére Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke szombaton, a Fehér Ház által kiadott közleményben népirtásnak nevezte az 1915-ben történteket, Törökország tiltakozása ellenére, írja a TRT.

Ez egy nappal azután történt, hogy Biden elnöki ciklusa alatt először hívta fel Törökország elnökét, Recep Tayyip Erdogant, ekkor egyeztek meg arról, hogy júniusban személyesen is tárgyalni fognak a Brüsszeli NATO-csúcs alatt.

Erdogan még csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy továbbra is védeni fogja a törökök álláspontját, miszerint ami történt 1915-ben, az „tragikus volt, de nem népirtás.”

Joe Biden ezzel a lépéssel az első volt az Egyesült Államok elnökei közül, aki elismerte az örmények elleni népirtást. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s