h i r d e t é s

Hírügynökségi értesülés szerint Moszkva lopakodó hadászati bombázó fejlesztésébe kezdett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hírügynökségi értesülés szerint Moszkva lopakodó hadászati bombázó fejlesztésébe kezdett

2020. május 26. - 18:25

 

Oroszország megkezdte első lopakodó hadászati bombázójának kifejlesztését - jelentette a TASZSZ hírügynökség az orosz Egyesült Repülőgépgyártó Vállalattól származó értesülésekre hivatkozva.

A kép illusztráció! - Forrás: themoscowtimes.com

A TASZSZ szerint a gép első kísérleti modelljének, konkrétan a pilótakabinnak az építése a repülőgépgyártó egyesülés "egyik gyárában" már megkezdődött. A tervezői dokumentáció már elkészült, és az anyagok beszállítása is megindult.

A tervek szerint a bombázó prototípusának összerakását 2021-ben fejezik be. A Tupoljev gyár sajtószolgálata nem kívánta kommentálni a TASZSZ értesülését.

Alekszej Krivorucsko védelmiminiszter-helyettes tavaly decemberben a Krasznaja Zvezda című katonai lapnak azt mondta, hogy a repülőgép tervvázlatát jóváhagyták a Tupoljevnél, és megkezdődött a tervezői dokumentáció, valamint az alkatrészek és alkotóelemek elkészítése. Februárban Krivorucsko azt mondta, hogy idén megindul a hajtómű statikus tesztelése.

A TASZSZ szerint a szárny formájú gépen széles körben fogják alkalmazni az észlelhetőséget megnehezítő, lopakodó technológiákat. A rádióelektronikai küzdelem legkorszerűbb eszközeivel felszerelt bombázó hadászati robotrepülőgépeket, precíziós légibombákat és hiperszonikus fegyvereket szállít majd, a hangét megközelítő sebességgel. (MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s