h i r d e t é s

Hiperhatékony kamiont mutatott be a Shell és az AirFlow Truck

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hiperhatékony kamiont mutatott be a Shell és az AirFlow Truck

2018. május 04. - 09:47

A Shell kenőanyagok és az AirFlowTruckCompany a Shell MaketheFuture kaliforniai rendezvényén mutatta be a legújabb üzemanyagtakarékos kamionját, a Starshipet, a SonomaRaceway-en.

A Starship célja, hogy minimálisra csökkentse azt az energiát, ami a rakományegyik pontból a másikba történő eljuttatásáhozszükséges. A kamion hosszas átalakítások során nyerte el végleges formáját, és készen áll a kihívásra: 2018 májusában a nyugati parttól a keleti partig, vagyis Kaliforniából indulva Floridáig fog utazni, mindezt úgy, hogy a legnagyobb lehetséges rakományt viszi, amit a jármű teljes tömege megenged. Az út során az üzemanyagtakarékosságot, illetve azáruszállítási hatékonyságot mérik, amelyet az út végén nyilvánosságra is hoznak.

"A szállítmányozás a világ teljes energiafelhasználásának több mint egynegyedét, sőt világszinten a széndioxid-kibocsátásnak az egyötödét teszi ki.Ennek 72 %-a közúti szállítmányozásnak tulajdonítható, amelynek pedig jelentős részét a teherautók bocsátják ki"– nyilatkozta Robert Mainwaring, a Shell technológiai menedzsere.

Nagy kihívás a tehergépkocsiknál jelentős javulást elérni az energia-takarékosság területén, azonban a Shell hisz abban, hogy az együttműködés és a közös munka eredményeként,a kibocsátás eredményesen csökkenthető, valamint a hatékonyság növelhető.

Hogy mit takar a közös munka? "Szoros kapcsolatot jelent a világ különböző vezető gépgyártóinak (OEM) szakértő mérnökeivel" nyilatkozta Mainwaring. "Nemrég kifejlesztettünk egy koncepcióautót, amely megmutatta a könnyű súly, az áramvonalasság és a kenőanyagok szerepét a személyszállításban. A Starship a Shell koncepcióautójának egyenértékű mása az áruszállítás területén.

A Shell műszaki tanácsadással támogatta a Starshipprojektet, illetve a kamion a Shell következő generációs, alacsony viszkozitású, teljesen szintetikus, nagy teherbírású motorolaját használja, amely védelmet nyújt a kopás, a lerakódások és az olaj lebomlása ellen. Az alacsony viszkozitás kiváló üzemanyagtakarékosságot biztosít a hagyományos SAE 15W-40-hez képest. A kenési technológia ugyanolyan viszkozitású, mint a Shell Rimula Ultra E+ esetében, amelyet világszerte az OEM-ektesztelnek.

"A nagy teherbírású kenőanyagok vezető gyártójaként a termékeinken túl, az iparág felé is felelősségünk van. Ezért is vagyok olyan büszke az AirFlowTruckinggal való együttműködésünkre, amely által új lehetőségeket fedezünk fel azüzemanyagtakarékosság fokozására a szállítmányozásban. Ahogy haladunk előre, egyre fontosabb, hogy kreatív válaszokat találjunk a világ energiaügyi kihívásaira, s mint ilyen, a Starshipolyan fejlesztéseket tartalmaz, amelyekkésőbb hasznára válik mindvásárlóink, az autósok mind pedig a szélesebb világ számára" – mondta Chris Guerrero, a Shell kenőanyagok globális márkamenedzsere.

A szállítmányozási szektor világszerte egy fontos kihívással néz szembe;a cél, hogy minél távolabb jussanaka lehető legkevesebb üzemanyag felhasználással, miközben maximalizálják a rakomány mennyiségét a költségek csökkentése érdekében. Számos innovatív technológia elérhető márvilágszerte a piacon, ami az üzemanyaghatékonyságot segíti, és amelyeket felhasználtak a Starshiphez. Ezek olyan megoldások, amelyeket a teherszállító járművek tulajdonosai is előnyükre fordíthatnak és készen használhatnak a saját járművük esetében.

A Starship projekt egy lépés azon az úton, ami a világ energia kihívásaira adhat választ, és amiből a teherfuvarozásnak és a környezetnek is előnye származhat. Az Airflow Starship legfrissebb hírei a www.shell.com/starship oldalon olvashatóak.


h i r d e t é s

Clicky