h i r d e t é s

Hillary Clintont akarta felkonferálni az európai kollégák előtt, de végül tűzoltás lett belőle

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hillary Clintont akarta felkonferálni az európai kollégák előtt, de végül tűzoltás lett belőle

2016. november 16. - 09:46
0 komment

 

Barack Obama távozó amerikai elnök azért jött utolsó hivatalos útján Európába, hogy megnyugtassa a kontinenst.

Indian24News

Például abban, hogy Donald Trump megválasztott amerikai elnök mégsem hátrálna ki a NATO mögül, mint ahogy azt a kampány alatt hangoztatta - mondta Káló Máté Amerika-szakértő az M1-en.

A szakértő közölte: amikor Obama európai útját megszervezték, úgy tűnt, az utazásnak az lesz a célja, hogy a Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel való átadás-átvételt leszervezze az európai vezetőkkel. Azt gondolták, ez egy egyszerű találkozósorozat lesz, ehelyett Obama most azért jött Európába, hogy megnyugtassa a kontinenst.

Hozzátette, több szakpolitikai kérdésben várható jelentős eltérés a mostani adminisztrációhoz képest Trump vezetése alatt, például az új elnöknek más lesz a hozzáállása a transzatlanti kereskedelemhez, mint amit Obama támogatott, vagy például a klímaegyezményből is szeretne kihátrálni. A migráció kérdésében is komoly ellentmondás van Obama és Trump között, és a NATO kérdése is bizonytalan. Obama most próbálja nyugtatni az európaiakat, hogy Donald Trump mégsem hátrálna ki a NATO mögül, mint ahogy azt a kampány alatt hangoztatta - mondta Káló Máté.

Megjegyezte: üzenetértékű az is, hogy az amerikai elnök Görögországba és Németországba látogat utolsó hivatalos útján. Athénban Obama arról beszélt, hogy nagyon fontos a nacionalista, megosztó politika helyett az összefogás, ezzel pedig a szakértő szerint "megvédte" a baloldali görög kormányt. Hozzátette: a távozó amerikai elnök azt is hangoztatta, hogy Németország vezető szerepe kiemelten fontos, ezzel pedig a kohéziót próbálja hangsúlyozni. (MTI) / privatbankar.hu

 


 

Kommentek

h i r d e t é s