h i r d e t é s

Hidvéghi: a Magyarország elleni támadás a migrációra vezethető vissza

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hidvéghi: a Magyarország elleni támadás a migrációra vezethető vissza

2020. május 15. - 12:34

 

Elképesztő mélypont az EP történetében a Magyarországról és a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében hozott magyar törvényről szóló csütörtöki vita – mondta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Hozzátette: ilyen még nem volt, egy „politikai megrendelésre készülő támadássorozatot" úgy vittek végig, hogy lehetőséget sem biztosítottak a magyar félnek a megszólalásra.

Nem volt igazi vita, 20-25 ember volt az ülésteremben, hiszen a parlament két hónapja szinte nem működik – közölte. A képviselők 95 százaléka nincs Brüsszelben és nem tud részt venni a vitában – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta:

ami most igazán fontos, az a járvány elleni védekezés, ezzel kellene foglalkozni, nem „egy szélsőbal által erőltetett" támadással Magyarország ellen.

A csütörtöki vita szégyenfolt az Európai Parlament történelmében

– fogalmazott.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy Vera Jourova, az Európai Bizottság cseh alelnöke már többször elmondta, hogy a magyar koronavírus-törvény nem ütközik az európai joggal. A csütörtöki vitán az alelnök pár rendkívül agresszív, üvöltöző liberális, baloldali képviselő társaságában ült, és „kicsit próbált alkalmazkodni a hangulathoz", kínosan magyarázkodott, de a véleménye valójában nem változott – tette hozzá.

A Magyarország elleni támadás a migrációra vezethető vissza, annak a magyar elutasítására és általában arra a kereszténydemokrata konzervatív politikára, amely fontosnak gondolja azt, hogy megőrizze a nemzeti kereteket és identitást, és amely alapkérdésekben a magyaroknak akarja megtartani a jogot a döntésekre

– hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

(MTI)


 

h i r d e t é s