fbpx Hideg lesz és a szél is fújni fog, de legalább nem fog esni | CIVILHETES

h i r d e t é s

Hideg lesz és a szél is fújni fog, de legalább nem fog esni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hideg lesz és a szél is fújni fog, de legalább nem fog esni

2021. december 06. - 05:42

 

Hétfőn a front mögött még szeles idő lesz, és a folytatásban is marad a hideg idő. Reggelente országosan fagyni fog, de nagy csapadék most átmenetileg nem várható.

Borult lesz az ég, majd északnyugat felől lassan felszakadozik, csökken a felhőzet. A csapadékzóna eleinte a Dunától keletre, majd késő délelőtt a Tiszántúlra korlátozódik, kora délután elhagyja az északkeleti megyéket is. Az Északi-középhegység környezetében havas eső, eső, másutt zömmel eső várható. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon sokfelé meg is erősödik. A hőmérséklet kora délután 1 és 6, késő este -3, +3 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Távozik a kettősfront térségünkből, de még többen tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Ingerültség, álmatlanság, görcsös fejfájás jelentkezhet, amit a Dunántúlon a megerősödő szél is tovább fokozhat.

A keringési problémák szintén nem mérséklődnek számottevően, emellett a kopásos eredetű ízületi bántalmak továbbra is fennállhatnak.

Öltözzünk melegen, rétegesen, könnyedén megfázhatunk.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s