h i r d e t é s

Hiába őrült bele a fájdalomba, négykézláb mászva kellett elhagynia a kórházat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hiába őrült bele a fájdalomba, négykézláb mászva kellett elhagynia a kórházat

2021. január 22. - 08:36

 

Döbbenetes felvételek kerültek fel nemrég a világhálóra, amelyen egy bipoláris zavarban szenvedő férfi látható, amint fájdalmában lerogyva próbál segítséget kérni az ápolóktól – mindhiába.

Forrás: CBC NEWS

A Toronto Humber River Kórház által nemrég közzétett videón David Pontonét láthatjuk, aki elviselhetetlen végtagfájdalmakkal küzdött, mégis kitessékelték a kórházból – adta hírül a CBC News portál.

Pontone 2018. április 18-án látogatta meg a sürgősségi osztályt, mivel minden egyes mozdulat alkalmával őrjítően hasogatott és szúrt a lába. Amint elárulta a nővéreknek, hogy bipoláris zavarral küzd, azonnal nevetség tárgyává tették, és nem vették őt komolyan, valamint közölték vele, hogy semmi baja sincs, mindent csak beképzelt.

Mivel az MR vizsgálat során nem találtak rendellenességet a férfi lábában, a személyzet emberhez méltatlan módon kezdett el bánni Pontonéval: kilökdösték a váróból, és még akkor is kiabáltak vele, amikor a fájdalom miatt a földre rogyva könyörgött, hogy vizsgálják ki alaposabban.

"A nővérek csak azt hajtogatták, hogy ‘nagy és erős fiú vagy, állj csak fel!’ Mindig is úriembernek tartottam magam, de akkor nagyon felháborodtam. Egyszerűen tehetetlennek éreztem magam"  – mondta Pontone.

A férfi elhitte, amit az ápolóktól hallott, miszerint az egészet csak kitalálta, ezért egy héttel később felkereste a pszichiáterét, aki észrevette, hogy valami nem stimmel Pontone lábával. Nem sokkal később egy ideggyógyász alaposan kivizsgálta, és Guillain-Barré-szindrómát diagnosztizált nála.

A súlyos mentális problémákban szenvedő pácienseket gyakran elutasítják az orvosok. A Lancet tudományos társaság pszichiátriai bizottságának 2019-es átfogó tanulmányából kiderült, hogy a lelki sérült emberek várható élettartama a nem megfelelő kezelések miatt átlagosan 25 évvel rövidebb. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s