h i r d e t é s

Hiába keresték a munkavédelmisek a városligeti kopaszokat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Hiába keresték a munkavédelmisek a városligeti kopaszokat

2016. július 30. - 08:35
0 komment

 

Nem tudta elvégezni a hatósági ellenőrzést a Zala Megyei Kormányhivatal a Közlekedési Múzeumnál őrzésvédelmi feladatot ellátó cégnél - írja a 168ora.hu.

Fotó: Kökényesi Gábor / 168ora.hu

A kormányhivatal iratokat kért a cégtől, ennek érdekében végzést adott ki. Ez azonban nem jutott célba a Tak-Bak Kft. hévízgyörki székhelyén. A hatósági küldemény a címzett ismeretlen felirattal érkezett vissza – írja a vs.hu.

A Közlekedési Múzeum bontásánál az őrzésvédelmi feladatot többedmagával a Tak-Bak Kereskedelmi Kft. látja el. A fővállalkozó az Infinity Forest Kft., a biztonsági embereket a Tak-Bak Kft. adja.

A Tak-Bak Kft.-nek azonban nincs bejelentett munkavállalója, a cégadatokban legalábbis ennek nem találta nyomát a portál. Így vagy maga is alvállalkozót alkalmaz, vagy nem bejelentett munkavállalókat foglalkoztat.

A Tak-Bak jelenlegi tulajdonosa, Vidák Sándor 2015 decemberében vette meg a céget, amely ellen korábban adóhivatali végrehajtás zajlott. Idén áprilisában az adóhivatal tartozás miatt ismét végrehajtás alá vette a céget, az eljárás jelenleg is tart. A Tak-Bak Kft. főtevékenysége jelenleg is az „egyéb háztartási cikkek nagykereskedelme”.

Vidák még decemberben Hévízgyörkre telepítette székhelyüket, oda, ahol a munkafelügyeleti hatóság nem találta egy hónappal ezelőtt – írja a vs.hu.

A közlekedési múzeumi őrzés-védés fővállalkozója, az Infinity Forest szintén hévízgyörki székhellyel rendelkezik, ugyanabban az utcában, mint a Tak-Bak Kft.

Hévízgyörk ugyanezen épületében van a székhelye a Patrol F and B Biztonságtechnikai Kft.-nek. Ennek a társaságnak fő tevékenysége a személybiztonság. A tulajdonosa Győrfi Henrik István, aki az Infinity Forestnek is gazdája.

A harmadik őrzővédő cégnév, amit a ligetprojekt biztosításán feltűnik, a Patrol Group Kft. (PG). Ez a cég Zuglóban, az M3-as kivezető melletti ipari zónában, egy irodaházban székel. A Patrol Group 17,5 millió forintos keretösszegig nyerte el a volt Hungexpo-telek alapszintű biztosítását a Városliget Zrt.-től. A társaság egyedüliként adott – nyertes – ajánlatot a hirdetmény nélküli eljárás során.

A Patrol Group 2015. februárban alakult, és a városligeti biztonsági cégek közül ennek már vannak bejelentett munkavállaló is, méghozzá tizenhárom. Tulajdonosa Farkas Zoltán, akitől Győrfi tavaly vette meg a Patrol F and B Kft.-t.

A cég a Városliget Zrt. másik – szintén hirdetmény nélküli – megbízását is elnyerte. Ez a volt Hungexpo-telek bontási területén emelt szintű, a Városliget Zrt. sürgősségi értesítése alapján egy időben, nagy létszámmal jelenlévő őrzés-védelmi feladatok ellátására vonatkozik a bontási munkálatok idejére. A megbízás keretösszege – feltűnő módon – megegyezik azzal a 17,5 millió forinttal, amelyért a PG a terület alapszintű biztosítását is elvállalta – írja a vs.hu.

168ora.hu


 

h i r d e t é s