h i r d e t é s

Hiába ígérte meg, a rendőrök felének sem jár pluszszabadság

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Hiába ígérte meg, a rendőrök felének sem jár pluszszabadság

2021. augusztus 20. - 07:16

Azok nem kapnak semmit, akik a járvány elleni küzdelemben a „frontvonalban” szolgálatot teljesítő kollégájuk helyett végeztek el feladatokat.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Kovács Tamás

A teljes rendőrségi állománynak csak kevesebb mint a fele kap majd fejenként tíz nap pótszabadságot a koronavírus-járvány elleni védekezésben való részvételéért – írja a Magyar Hang a megkeresésükre az Országos Rendőr-főkapitányság által küldött válaszból. Kiemelték:

A juttatásról szóló rendelet szerint az állományilletékes parancsnokoknak július 23-ig kellett jelezniük, hogy ki jogosult az extrapihenőidőre. A nagyjából 53 ezer fős létszámból végül 23 561-en kapják meg a kedvezményt, túlnyomó többségük pedig - 22 488-an – a hivatásos állomány tagjai.

Emlékeztettek arra, hogy Orbán Viktor kormányfő júniusban jelentette be, hogy a pandémia elleni védekezésben résztvevők – egészségügyi és rendvédelmi dolgozók, katonák, a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szféra alkalmazottai, valamint a kormányhivatali dolgozók – tíz nap pótszabadságot kapnak, amelyet 2022. december 31-ig kell nekik kiadni.

Powell Pál, a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) munkavállalói oldalának vezetője szerint akik valóban közvetlenül részt vettek a járvány elleni küzdelemben, feltehetően megkapták a plusz szabadnapokat.

Némi feszültség leginkább abból adódhat, hogy azoknak a dolgozóknak nem jár semmi, akiknek azért volt több munkájuk, mert bizonyos feladatok elvégzése rájuk hárult a »frontvonalban« szolgálatot teljesítő kollégájuk helyett

– fogalmazott.

A BÉT munkavállalói oldalának vezetője úgy vélte, a jövő év végi határidő elég lehet a szabadnapok kiadására, de szerinte rendvédelmiseket most leginkább nem ez, hanem a jövő évre ígért hathavi fizetésnek megfelelő juttatás foglalkoztatja. Ennek részletei csak a szeptemberi érdekegyeztetésen derülhetnek ki.

Ha azt jelentik be, hogy a pénzért cserébe hároméves hűségidőt kell aláírni, akkor rengetegen fel fognak állni

– jósolta Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének vezetője.

Egy májusi felmérés szerint a belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka tervezi a pálya elhagyását, mert úgy érzik, hogy a törvények által biztosított járandóságok egyáltalán nem ellentételezik mindazt, amit elvárnak tőlük. (nepszava.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s