h i r d e t é s

Hétvégére felmelegszik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hétvégére felmelegszik az idő

2021. április 09. - 05:50

 

A következő napokban is gyakran lesz szeles az idő, és a felhőzet mennyisége is változóan alakul, de fokozatosan melegszik az idő! Vasárnap már a 20 fokot is elérheti a délutáni csúcshőmérséklet!

CIVILHETES olvasói fotó

Péntektől felmelegedés veszi kezdetét, a reggel viszont még sokfelé fagyos lesz. A hajnali órákban keleten, északkeleten zúzmarás köd is kialakulhat. Napközben sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem várható. Délire, délnyugatira fordul a szél, melyet élénk, erős, a Dunántúlon közel viharos lökések kísérnek majd. Kora reggel -8, 0, délután 10-17 fokot mérhetünk.

Szombaton fátyolfelhős-napos időre van kilátás. Élénk, erős lesz a délnyugati szél. Hajnalban északon még előfordulhat gyenge fagy, de délután már 15-20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnapra megszűnnek a fagyok, délután pedig ismét többfelé megközelítjük a 20 fokot. Kevés napsütés mellett a felhők lesznek túlsúlyban, egy-egy zápor főként a nyugati és déli megyékben alakulhat ki. A szél északnyugaton támadhat fel leginkább.

Orvosmeteorológia

Front nem lesz felettünk, de a hideg reggel és szél miatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás, rosszullét és alvászavarok egyaránt jelentkezhetnek. Az érzékenyek körében gyenge melegfronti tünetek, migrén léphetnek fel.

A szeles idő csökkenti hőérzetünk, és ingerlékenységet, nyugtalanságot is okozhat.

Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély, és továbbra is erősítsük immunrendszerünket! Fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s