h i r d e t é s

Hétvégén sok lesz felettünk a felhő, illetve csapadékra is készülni kell

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Hétvégén sok lesz felettünk a felhő, illetve csapadékra is készülni kell

2022. május 28. - 05:39

Szombaton jelentős lehűlés érkezik, egy hidegfront miatt pedig szórványos csapadékra is számítani kell. A rossz idő nem csak egynapos lesz, még vasárnap is fázni fogunk!

Szombaton az ország déli felében sokfelé kialakulhat eső, zápor, itt lesz hűvösebb, borongósabb az idő. Naposabb időszakok az északi tájakon lehetnek. Az ország északi felén/kétharmadán az északnyugati szél többfelé élénk, erős lehet. Kora reggel 10-17 fok várható. A legmagasabb hőmérséklet pedig 15 és 24 fok között alakul.

Vasárnap a felhős, borongós időben több helyen kialakulhat eső, zápor. Naposabb időszakokkal inkább csak délkeleten találkozhatunk. Keleten, délkeleten megélénkül, néhol megerősödik északkeleti szél. Hajnalban 5-14, napközben mindössze 14-22 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Szombaton hidegfronti hatás várható, ami a frontérzékenyeknél görcsös fejfájást, hasi- és izomgörcsöket idézhet elő. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, alvászavarok is jelentkezhetnek.

A több helyen megerősödő északnyugati szél hatására türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk, illetve tovább erősödhetnek a fejfájásos panaszok.

Az északi tájakon a naposabb időszakokban 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről! Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre és a kiegyensúlyozott táplálkozásra! .

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s