h i r d e t é s

Hétfőn dönt a "133 báor ember" a veszélyhelyzet meghosszabbításáról a parlament

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Hétfőn dönt a "133 báor ember" a veszélyhelyzet meghosszabbításáról a parlament

2021. szeptember 27. - 07:15

Határozatot hozhatnak ma Szabó Tímea tiszteletdíjának csökkentéséről és Hadházy Ákos mentelmi ügyében is.

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén 2021. szeptember 20-án. A kormányfő mögött Kövér László, az Országgyűlés elnöke. - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Országgyűlés hétfőn fogadhatja el a kormány azon javaslatát, amely 2022. január 1-jéig meghosszabbítaná a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

A parlament őszi ülésszakának második ülése 13 órakor, a közelmúltban elhunyt Pongrácz József korábbi MDF-es országgyűlési képviselőre emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A napirend elfogadása után az interpellációk hangozhatnak el mintegy másfél órában, amit szavazások követnek. Ekkor várható döntés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról, amit a kabinet korábban azzal indokolt, hogy csak így lehet hatékony és gyors válaszokat adni a járvány okozta nehézségekre.

Határozathozatal várható még a független Hadházy Ákos mentelmi ügyében, valamint elrendelhetik Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője tiszteletdíjának csökkentését is. (MTI) / hvg.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s